Vreme čitanja: oko 2 min.

Lena Bogdanović o predstavi "Pigmalion": Glumica igra gospođu Ajnsford Hil

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogdanović je u pravljenju uloge bio zanimljiv rad na govoru sa profesorkom Ljiljanom Mrkić Popović, odnosno potraga kako će govoriti u prevodu likovi u drami Bernarda Šoa, koja je pisana na engleskom

  • 1
Lena Bogdanović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Lena Bogdanović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Pigmalion" pozorišta "Boško Buha".

Bogdanović je rekla da igra gospođu Ajnsford Hil, ambicioznu majku koja želi da svoju decu predstavi u intelektualnom društvu, ali je problem da se sama uklopi, jer nema dovoljno znanja kako se treba ponašati.

"Ona se jako trudi da sve prati i da njena deca budu pristojna. Naravno to ne prođe kako treba, upravo suprotno, dogodi se mali salonski debakl", rekla je glumica.

Bogdanović je u pravljenju uloge bio zanimljiv rad na govoru sa profesorkom Ljiljanom Mrkić Popović, odnosno potraga kako će govoriti u prevodu likovi u drami Bernarda Šoa, koja je pisana na engleskom.

Prema njenim rečima, u drami postoji "kokni" engleski i govor viših slojeva, a glumci su se poigravali jezikom i tako crtali likove sa rediteljkom Đurđom Tešić.

Na čitajućim probama su se već oblikovali likovi, od kojih je svaki imao svojevrsnu melodiju, a uz to su i stavom i pokretom nastojali dočarati razlike u engleskom društvu, dodala je Bogdanović.

Istakavši da publika "jako lepo reaguje na predstavu", Bogdanović je dodala da se bavi pitanjima "kako se jedna osoba menja po željama druge, da li je to u redu, koliko se menjamo zbog drugih, a koliko zbog sebe, i šta kad postignemo sledeći nivo".

"Komad se završava tako da publika nagađa da će se Liza vratiti profesoru Higinsu, da li će biti prijatelji, da li će se javiti ljubav ili kao emancipovana žena ide dalje", navela je glumica.

Bogdanović je rekla da su u pozorištu svi srećni zbog vesti da je rešen spor oko prostora u kome je "Boško Buha", iz koga su otišli još 2014. godine.

"Kad sam došla kao saradnik, a kasnije kao član, mi smo već igrali u 'Vuku'. Tako da nikad nisam stala na scenu 'Buhe' kao član ansambla. Išla sam i volela to pozorište kao gledalac", navela je Bogdanović.

Prema njenim rečima, važno je što je imovinsko pitanje konačno rešeno i u katastru zaista stoji ime pozorišta "Boško Buha" pored kvadrata na Trgu Republike 3, čime su stvornei uslovi za rekonstrukciju pozorišta.

Bogdanović se nada da bi se za godinu, dve mogli konačno vratiti da igraju predstave na toj adresi.

Upitana kako gleda na veliki uspeh njihove predstave "Ubistvo u Orijent ekspresu", Bogdanović je rekla da su se "poklopili veliki naslov, odlična adaptacija i režija Darijana Mihailovića".

"Spektakularno je u punom smislu, i što se tiče scenske postavke, režije mizanscena, rada sa glumcima, do vizuelnih aspekata koje su radile Vesna Popović scenografski i Marina Medenica kostimografski", primetila je Bogdanović.

Glumac Andrija Milošević, koji igra ulogu detektiva Erkula Poaroa, kaže da je u pitanju magija, sa čime se Bogdanović slaže.

Prema njenim rečima, ljudi kada izađu sa te predstave kažu kao da ih je izmestila u neki drugi svet, a privlači i naslov, odnosno voleli su i roman Agate Kristi.

"Mi se osećamo kao da stvaramo magiju. Neverovatno, posle godinu dana kada dođemo da igramo predstavu osećamo se jako uzbuđeno, kao vrlo spreman sportski tim. I to se verovatno vidi", navela je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug/arf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA