• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tamara Aleksić: Predstava "Nana" je surova, ali i poetična i bajkovita

V. Đ.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksić je rekla da je roman "Nana" Emila Zole "neverovatan, ima toliko slojeva i priča", kao priča o glumici koju društvo koristi, a zapravo ona je pokušavala da zaigra njihovu igru

  • 0
Tamara Aleksić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Tamara Aleksić koja je govorila o svojoj ulozi u obnovljenoj predstavi "Nana", koja će imati reprize u "Madlenianumu" 13. decembra i 11. januara.

Aleksić je rekla da je roman "Nana" Emila Zole "neverovatan, ima toliko slojeva i priča", kao priča o glumici koju društvo koristi, a zapravo ona je pokušavala da zaigra njihovu igru.

"To je priča o ženi koja avanzuje, više nije ni glumica ni samo žena, ni smaohrana majka, ni prostitutka, nego je ona sve. Pokorila je celo društvo svojim izgledom, a da niko nije gledao sadržaj, šta se nalazi unutar nje", navela je glumica.

Prema njenim rečima, Nana je a priori "kotirana kao neko ko je zao, pokvaren, srž svega što je pogrešno u društvu", a zapravo jedina nije ništa lagala.

Aleksić je napomenula da je u obnovljenoj predstavi dosta menjano rediteljski, dramturški i u glumačkoj podeli, u kojoj su Andrijana Đorđević, Nikola Rakočević, Bogdan Boganović, Rade Ćosić, Nebojšu Kundačinu, Vanju Milačić i drugi.

Predstava je i dalje je surova, na momente teška, ali je estetski lepa i poetična i bajkovita, kako to samo rediteljka ivana Vujić može zamisliti, i preduhovita na momente, dodala je glumica.

Aleksić je rekla da u karijeri ima više odbijenih nego prihvaćenih uloga i da je "dobra stvar kad si u dosluhu sa sobom da znaš šata su posledice, a stojiš iza svog stava".

"Postoje neki kompromisi na koje ne pristajem, uloge koje mi nisu izazovne ili im možda ja nisam dorasla, jer sam uvek u preispitivanju", rekla je Aleksić.

Prema njenim rečima, glumac ne može napredovati ako je uvek suveren i samouveren.

"Prvobitno me Vujić zvala za 'Nanu', kao što me sad zvala treba da radim 'Staklenu menažeriju'. Prvo pitanje mi je bilo: 'Da li ste sigurni da ja to mogu?' Ispostavilo se da mogu, da tu ženu razumem i da sam je poprilično zavolela", navela je glumica.

Pored toga što počinje rad na "Staklenoj menažeriji", Aleksić igra u "Dolče viti" u "Madlenijanumu", kao i "Velikom Getsbiju", "Da krenemo ispočetka" i "Godišnjici".

Prema njenim rečima, "Godišnjica" u režiji Petra Jovanovića je "divna komedija, ne samo pitka i duhovita nego sa lepom gorčinicom na kraju".

Aleksić je završila snimanje novog filma Ivice Vidanovića "Vasilija prekrasna", koji se očekuje sledeće godine, a za nju je bio "jedno od lepših iskustava".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA