Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivan Vuković: Predstava "Dečije povrede" je crnohumorna melodrama

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vuković je rekao da u duodrami igraju Vuk Kostić i Sloboda Mićalović, i da su "Dečije povrede" Džozefa Radživa bile jedan od tekstova koje je preveo za vreme korone

  • 0
Održana premijera predstave "Dečije povrede" na festivalu BELEF Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Ivan Vuković koji je govorio o predstavi "Dečije povrede" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Vuković je rekao da u duodrami igraju Vuk Kostić i Sloboda Mićalović, i da su "Dečije povrede" Džozefa Radživa bile jedan od tekstova koje je preveo za vreme korone.

"Neki strah me uhvatio, zatvorili su pozorišta, bio sam očajan. I nakon prve faze očaja odlučio da se spremim za eksploziju pozorišta. I bio sam u pravu - pozorišta su nikad punija", primetio je reditelj.

Vuković je dodao da su "Dečije povrede" crnohumorna i topla melodrama, a način na koji Mićalović i Kostić igraju nije jednostavan, i "zahteva od njih strašnu pripremu".

"Užasno im je stalno i nekako se oseća da kada glumci igraju ne znaju da li će ili neće dobiti publiku, i šta će se dogoditi na sceni. Njih dvoje se bace na scenu pred nama i šta im Bog da. Igraju iz petnih žila", naveo je Vuković.

Upitan kako vidi trenutnu našu pozorišnu scenu, Vuković je rekao da je raznorodna i zanimljiva, pogotovo što neke predstave koje nisu iz Beograda dobijaju gomilu nagrada po festivalima.

"Radimo u čudnom vremenu. Ima ona stara šala da u Srbiji pratimo od previše istorije. Ne stižemo napraviti odnos prema nečemu, a već stiže nova stvar. Sada se haos događa u celom svetu. Još više je glasova i još teže shvatiti šta bi publici prijalo", naveo je Vuković.

Na našoj sceni ima puno mladih ljudi uporedo idu snimanja sve više serija glumci su dosta zauzeti i pozorišta, gde su male plate, imaju problem da naprave veće podele.

"Ne odustajemo od pozorišta i čini mi se da 'analogna' umetnost u digitalnom vremenu opet ulazi u modu", ocenio je Vuković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA