• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja Oliverić: Glavnu ulogu u predstavi "Pigmailion" doživljavam kao nagradu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oliverić je rekao da je danas u pozorištu postaviti klasiku "jedan ogroman izazov", pošto savremeni tekst mnogo brže dolazi do publike

  • 0
Održana premijera predstave "Pigmalion" u pozorištu "Boško Buha"

Foto: A.H./ATAImages

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nemanja Oliverić koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Pigmalion" u produlciji pozorišta "Boško Buha".

Oliverić je rekao da je danas u pozorištu postaviti klasiku "jedan ogroman izazov", pošto savremeni tekst mnogo brže dolazi do publike.

"Klasik nosi određeni jezik sa sobom i formu. Rečenice izgledaju drugačije, ljudi se drugačije ponašaju, kodeksi su za koje danas ne znamo. Borba sa svim tim je bila najveća odgovornost", rekao je glumac.

Oliverić je dodao da je glavna uloga u matičnom pozorištu "Boško Buha" za njega nešto posebno.

"To se u našem pozorištu zaslužuje dugogodišnjim prethodnim radom, tako da to posmatram kao jednu vrstu nagrade", istakao je Oliverić.

Prema njegovim rečima, u radu na "Pigmalionu" bilo je opterećenje od melodrame praviti komediju, odnosno "glumački izgraditi lik koji neće imati samo svoje dramske probleme nego će morati da ih prikaže na neki komičan način".

Oliverić je istakao da je u "Pigmalionu" angažovan ansambl u kome su svi glumci povezni, drže se zajedno i međusobno čuvaju, a nakon ovog iskustva postali su još veći prijatelji.

"Bilo je teških trenutaka, kao i u svakom procesu, ali smo znali da prepoznamo te trenutke, okupimo se u garderobi ili negde, i počnemo pričati o nebitnim stvarim da bi se približili i zbacili težinu te odgovornosti", priznao je glumac.

Oliverić je rekao da se nada da će predstava "Pigmalion" irskog pisca Džordža Bernarda Šoa, u kojoj igra fonetičara profesora Higinsa, zainteresovati gledaoce za svet fonetike, koji "danas polako bledi, jer postaje nebitno kako pričate".

Istakavši da su predstavom da fino iznijansiraju svet fonetike kao čudesan i zanimljiv, Oliverić je dodao da smatra da su uspeli da dotaknu "taj čarobni svet", i da posetiocima pruže svet kulture, umetnosti, nauke i nečega što je "iznad ulice, grada, haosa, posla, novca, nešto što nas čini plemenitijim".

Oliverić je rekao da nastavlja sa snimanjem serije "Radio Mileva", a očekuje prikazivanje prošlog leta snimljene serije čiji je radni naziv "Pasjača".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA