Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rekvijem za Aušvic" sutra u Narodnom pozorištu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rekvijemom za Aušvic", delom kompozitora Rodžera Morena Ratgeba, podsetićemo se žrtava koje nas uče vrednostima slobode, zajedništva u stradanju i stvaranju boljeg sveta

  • 0
Narodno pozorište Narodno pozorište u Beogradu / Foto: Marko Jovanović

Povodom Međunarodnog dana stradanja Roma u Drugom svetskom ratu, 16. decembra biće održan "Rekvijem za Aušvic“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

"Rekvijemom za Aušvic", delom kompozitora Rodžera Morena Ratgeba, podsetićemo se žrtava koje nas uče vrednostima slobode, zajedništva u stradanju i stvaranju boljeg sveta, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, gostuje Romska filharmonije iz Frankfurta pod dirigentskom palicom Rikarda M. Sahitija uz Hor Radio-televizije Srbije, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički“, kao i soliste sopran Natašu Tasić Knežević, mecosopran Višnju Popov, baritona Željka Andrića i Ermina Ašćerića.

"Ovo jedinstveno muzičko delo izvodi preko 270 muzičara i glumaca i spaja muzičko-scenski i vizuelni aspekt, kako bi se istakla sećanja iz logora i stratišta kao što su: Jasenovac, Jadovno, Donja Gradiška, Banjica, Kragujevac, Kraljevo, Staro Sajmište", kaže se u saopštenju.

Romska filharmonija iz Frankfurta sa dirigentom Sahitijem izvela je "Rekvijem za Aušvic" u devet evropskih gradova pre Beograda, a delo se izvodi se deseti jubilarni put, navelo je ministarstvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA