Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana premijera predstave "Švejk" u Beogradskom dramskom pozorištu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavne uloge tumače Ozren Grabarić i Milutin Dapčević, dok su u pratećim rolama svi ostali u glumačkom ansamblu novog projekta - Milutin Milošević, Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Iva Ilinčić, Ivana Nikolić i Miloš Lazarov

  • 0
Održana premijera predstave "Švejk" u BDP-u Foto: Zorana Mandić/ATAImages

Premijera predstave "Švejk", prema satiričnom romanu "Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu" Jaroslava Hašeka, u režiji Veljka Mićunovića, održana je na Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Glavne uloge tumače Ozren Grabarić i Milutin Dapčević, dok su u pratećim rolama svi ostali u glumačkom ansamblu novog projekta - Milutin Milošević, Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Iva Ilinčić, Ivana Nikolić i Miloš Lazarov.

Muzičarka Ivana Vukmirović je sve vreme na sceni sa gitarom i peva songove u predstavi kao neku vrstu lajt motiva koji se provlači kroz ovu antiratnu dramu i tragikomediju.

I ostali glumci se povremeno priključuju pevačici u tim songovima koje je napisala Nevena Glušica, takođe kompozitor muzike za "Švejka".

Autorsku ekipu predstave "Švejk" čine još - scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Maria Marković Milojev, dok scenski govor potpisuje Ljiljana Mrkić Popović.

Delo „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu“ je nezavršeni roman češkog pisca Jaroslava Hašeka iz 1923. godine. Pisac je planirao da se delo sastoji iz šest delova, ali završio je samo četiri zbog iznenadne smrti.

Sada je ta tetralogija pretvorena u skoro dvočasovni pozorišni komad bez pauze.

Radnja romana govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim komičnim i strašnim doživljajima u vojsci kroz galeriju raznih čudnovatih likova u njegovom okruženju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA