≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavni bariton svetskog glasa Željko Lučić novi umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Zadovoljstvo mi je i velika čast što ću biti član ovog predivnog ansambla i što ću svojim doprinosom, nadam se, ostvariti da nastavimo putevima slave i da uz saradnju sa gospodinom Goncićem i gospodinom Đurkovićem ostvarimo što bolje rezultate”, izjavio je Željko Lučić, nakon potpisivanja ugovora

  • 1
Željko Lučić Foto: Narodno pozorište

Slavni bariton svetskog glasa Željko Lučić imenovan je 25. januara za novog umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Zadovoljstvo mi je i velika čast što ću biti član ovog predivnog ansambla i što ću svojim doprinosom, nadam se, ostvariti da nastavimo putevima slave i da uz saradnju sa gospodinom Goncićem i gospodinom Đurkovićem ostvarimo što bolje rezultate”, izjavio je Željko Lučić, nakon potpisivanja ugovora.

Željko Lučić Foto: Narodno pozorište

Više od dve i po decenije gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što su Metropoliten Opera, Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere, Bečka državna opera...

Željko Lučić Foto: Narodno pozorište

Njegovi mnogobrojni angažmani u Metropoliten operi obuhvataju izvođenja naslovnih rola u Magbetu, Nabuku i Rigoletu, kao i uloge Alfija u operi Kavalerija rustikana, Amonasra u Aidi, |Žorža Žermona u Travijati, Grofa Lune u Trubaduru, Enrika u Lučiji od Lamermura, Jovana u Salomi i Skarpije u Toski.

Studije solo pevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu u klasi profesorke Biserke Cvejić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    25. januar 2024 | 16:05

    Честитке маестро.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA