Vreme čitanja: oko 1 min.

Atelje 212: "Lažljivica" uskoro slavi 50. a "Kafa i cigarete" 100. izvođenje

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U predstavi "Kafa i cigarete - Priča iz Beograda" igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež i Svetozar Cvetkovi

  • 0
Atelje 212 Foto: Nikola Tomić

Pozorište "Atelje 212" najavilo je da će predstava "Kafa i cigarete - Pozdrav iz Beograda" 1. februara proslaviti 100. izvođenje, dok će 2. februara "Lažljivica" biti izvedena 50. put.

Inspirisana motivima filma "Kafa i cigarete" američkog reditelja Džima Džarmuša (Jim Jarmush) autorka Mia Knežević je napisala omnibus dramu od sedam priča, u kojima različite generacije likova kroz temu cigareta i kafe pričaju svoje životne priče, podseća se u saopštenju.

U predstavi "Kafa i cigarete - Priča iz Beograda" igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež i Svetozar Cvetković, dok je autorka scenografije Miljena Vučković, a kostima Dragica Laušević.

Iz Ateljea podsećaju da su u komadu "Lažljivica“, ruskog autora Nikolaja Koljade, u prevodu Novice Antića i režiji Stefana Sablića, junakinje dve starije žene, koje se sreću u neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija.

"'Lažljivice' su urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima. Dve lažljivice igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović", kaže se u soapštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA