Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana premijera predstave "Prijatelji" u mts Dvorani: Glumci nagrađeni gromoglasnim aplauzom

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Životi omiljenih karaktera iz nezaboravnih "Prijatelja" su stigli na pozorišne daske prostora nekadašnje Dvorane Doma sindikata

  • 5
Predstava "Prijatelji" u mts Dvorani Foto: Bojan Petrović/mts Dvorana Promo

Iako su bili skromni u svojim očekivanjima, kako su nedavno najavili na konferenciji za novinare u mts Dvorani, glumci parodije kultne američke serije "Prijatelji", koja je doživela beogradsku premijeru u mts Dvorani, ovenčani su velikim aplauzom poklanjajući se na kraju predstave. Naime, životi omiljenih karaktera iz nezaboravnih "Prijatelja" su stigli na pozorišne daske prostora nekadašnje Dvorane Doma sindikata, a publika ih je dočekala "oberučke", raspoložena za humor, ali i ozbiljne životne dileme koje nose životi glavnih aktera.

Publici su se u savršeno skrojenim ulogama predstavili: Marija Bergam (Fibi), Andrija Kuzmanović (Džoi), Matea Milosavljević (Rejčel), Milica Stefanović (Monika), Maja Čampar (Dženis i ostale ženske uloge), Ognjen Nikola Radulović (Ros ), Arsenije Tubić (Čendler), Branislav Tomašević (Ganter i ostale muške uloge). Predstava se nalazi u "rediteljskim rukama" Nataše Radulović, a nastala je po adaptiranom tekstu Nine Džuver.

Za kostime koji su potpuno dočarali svima dobro znane likove zadužena je Adrijana Pajić. Scenograf Milica Đurov pobrinula se da publika i raskošnim, autentičnim ambijentom oseti atmosferu koja je vladala u čuvenoj seriji.

A dugoočekovani "Prijatelji" su ovog leta došli na odmor u Beograd, kako bi razrešili svoje ljubavne igrice. Ros i Rejčel se bore za ljubav, a tu je i Džoi, koji neće lako odustati od Rejčel.Čendler i Monika su na korak do braka, ali ni Dženis se ne da. Fibi i Ganter su takođe tu, u Beogradu kako bi zamrsili već zamršene ljubavne zavrzlame. Ko će na kraji biti sa kim, ostaje misterija...Iako su mnogi gledali seriju, predstava dokazuje da nije baš ipak sve isto!

Podsetimo na nedavno održanoj konferenciji za novinare, rediteljka Nataša Radulović istakla je da su na odabiru glumaca kultnih karaktera Dženis, Monike, Čendlera, Rosa, Fibi i drugih delovali prvenstveno po energiju koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije bio presudan u odabiru uloga, s obzirom da u pozorištu to sve može da se nadomesti kostimima i šminkom

"Važno je da glumci osećaju karaktere, i moram priznati da izbor nije bio lak. Ključno je bilo da su glumci darovit", rekla je tada Radulović.

Nina Džuver koja je adptirala tekst poručila je da su sačuvali duh serije, te da će predstava biti zanimljiva čak i onima koji nisu pratili seriju, niti su njeni veliki ljubitelji.

(Telegraf.rs/Jelena Kostadinović Burazor)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    17. februar 2024 | 11:01

    Bio sam sinoć na premijeri,dvorana je bila rasprodata,puna nas koji smo bili spremni za dobru zabavu i smeh.Ali toga je bilo najmanje,na žalost.Čak i dosadno,da sam jedva čekao završetak predstave.Celu predstavu nosi Andrija Kuzmanović,koji se nije trudio kao ostali glumci da skinu pokrete ( u tome su pojedini i uspeli ) originalnih likova koje igraju već je Džoija doneo i odigrao na svoj način i bio je odličan,daleko najbolji.Sve u svemu, verovatno zbog velikih očekivanja kojih sam imao,naviknut na originalne likove i dobru zabavu,predstava je,bar za mene,veliko razočarenje zbog lošeg teksta i slabo uzetih likova od strane glumaca,naročito likovi Čendlera,Monike i Rosa dok ostali zaslužuju ocenu više od pomenutih...

  • Nina

    17. februar 2024 | 00:29

    Predstava je tragicno losa

  • B

    17. februar 2024 | 15:05

    Izuzetno dosadno. Kada gledate komediju očekujete da bude komično, nisam se nasmejao 3x, ni ja, ni cela sala. Ovo će verovatno biti predstava sa najmanje izvođenja. Bravo za Andriju, ostali amateri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA