Vreme čitanja: oko 3 min.

"Roditelji greše ako uslovljavaju dete bilo čime": Mirjana Karanović najavila predstavu "Gidionov čvor"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstava će premijerno biti prikazana 20. februara u Beogradskom dramskom pozorištu

  • 0
Premijera predstave "Gidionov čvor" 20. februara u BDP-u Foto: A.H./ATAImages

Kao što je ranije poznato, predstava "Gidionov čvor" imaće premijeru 20. februara u Beogradskom dramskom pozorištu, a u komadu koja je režirala Jana Maričić igraju Mirjana Karanović i Jana Milosavljević.

"To je predstava u kojoj se sreću dve žene koje su svaka na svoj način povezane sa svojom ličnom tragedijom. Naime, majka koja je izgubila svog sina i nastavnica koja je izgubila svog učenika. Predstava je o njima dvema, o načinu, o odnosu koja jedna i druga doživljavaju tu tragediju i ta priča je o tome kako jedna i druga imaju svoj ugao uz koga posmatraju taj mladi život i neku vrstu tog očekivanja nekih ličnih odnosa i svega još. Komad je toliko svojevit baš u odnosu na to dete kojeg više nema, tako da ta smrt zapravo pokreće tim ženama sve. Komad je veoma emotivan i Jana Milosavljević i ja ćemo to vama punog srca predstaviti", rekla je Mirjana Karanović u razgovoru sa novinarima.

Navodi da je predstava samo po sebi emotivna.

"Kada čitate ovakav neki tekst koji govori o tragediji deteta, prva i najjača emocija jeste zapravo užasna toga. To je nešto što jako dugo nisam mogla da se oslobodim da zaigram tu situaciju, jer je to iznutra bilo toliko jako i prosto sve smo otkrivali. Mnogo toga smo morali da krijemo, što ljudi generalno kriju emocije, ne dozvoljavaju da iz njih izbija ono što se zaista dešava. Imaju razne načine da se odbrane. Recimo, ta majka koristi, ona koristi cinizam, aroganciju, potcenjivački odnos, jednu pasivnu agresiju, sve u želji da optuži, jer je nemoguće živeti, da skloni osećaj krivice koji je neminovan osećaj", navela je glumica.

Premijera predstave Foto: A.H./ATAImages

Na pitanje da li će publika doći do odgovora u predstavi, Mirjana Karanović je rekla sledeće.

Ne. Obično predstave ne donose nikakve zaključke. Umetnička dela nemaju zaključke, one imaju samo neke provokacije, podsticaje", navela je glumica

Mirjana Karanović ne znam o čemu će publika razmišljati kada pogleda predstavu

"Ne razmišljam o tome. Ja na misao ne mogu da utičem, mogu samo da utičem na emociju. A šta će se iz te emocije stvoriti, da li će neko izaći sa predstave uplakan i reći ja ne ću da više mislim o ovome i napraviti neku čeličnu odbranu ili će se nešto drugo desiti, ja stvarno ne znam. Ali mi ćemo doneti emociju na scenu", rekla je glumica.

Premijera predstave Foto: A.H./ATAImages

Smatra da dete treba da ima podršku porodice i ljubav.

"Ja nemam decu, ali sam jednom bila dete i imam moje male rođake, unuke i sestriće, bratanice, i mislim da je najsigurnije mesto za dete porodica. To je moje mišljenje. Podrška porodice. Definitivno ljubav. Mislim da roditelji greše ako uslovljavaju dete bilo čime. Mislim da dete treba voleti bezuslovno. Dete mora da to zna", rekla je Mirjana Karanović

Na pitanje da li je razmišljala o svemu što prolaze roditelje dece iz "Ribnikara" tokom priprema ove predstave, glumica je rekla.

"O tome se ne može razmišljati. Ako mogu nešto da zamislim, to je samo neka ogromna rupa. Praznina s kojom će nastaviti da žive. Čovek kao ljudsko biće u velikom broju slučajeva nastavlja život zbog drugih ljudi, nalazi tu snagu, da nastavi da živi s tim, sa svojim životom", rekla je Mirjana Karanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA