Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava "Simptomi" u režiji Ive Milošević premijerno izvedena u Ateljeu 212

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić protagonisti su ove kamerne drame nastale po romanu koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje

  • 0
PREMIJERA SIMPTOMI ATELJE212 MARKO ĐOKOVIĆ

Predstava "Simptomi" u režiji Ive Milošević, nastala prema istoimenom romanu Milice Snive, premijerno je izvedena večeras u Ateljeu 212 na sceni "Petar Kralj".

Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić protagonisti su ove kamerne drame nastale po romanu koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje.

Iva Milošević je dramatizovala roman "Simptomi" i u njenoj predstavi je u centru pažnje Sanja, žena na prekretnici svog života, koja živi sa dementnom tetkom od kako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli.

Rediteljka je prepoznala dramski potencijal u ovom romanu i kroz dramatizaciju uspeva da progovori o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom.

Glavni lik u predstavi, Sanja suočava se sa činjenicom da ju je muž koji je na samrtničkoj postelji prevario, ali i da je ona njega varala.

Ona preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi.

Iva Milošević je u Ateljeu 212 režirala uspešno više predstava, a trenutno je na repertoaru njena predstava ''Amsterdam''.

Sjajna glumačka postava predstave "Simptomi" uspela je da oživi atmosferu vrlo intimnog, iznijansiranog zapleta u kamernim okolnostima male scene.

Dramaturg predstave "Simptomi" je Dimitrije Kokanov, scenograf Gorčin Stojanović, a kostimografkinja Marija Marković Milojev.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA