Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstave tokom nedelje autizma od 31. marta do 7. aprila

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cilj ove kampanje je da skrene pažnju javnosti na problem sa kojima se suočavaju osobe sa poremećajem iz spektra autizma i njihove porodice, kako bi se smanjila stigmatizacija i omogućila podrška osobama sa autizmom da ostvare svoj pun potencijal

  • 0
Nedelja autizma Foto: Promo

Povodom međunarodnog dana autizma od 31. marta do 7. aprila 2024. godine, organizuje se kampanja nedelje autizma pod sloganom „Zvezda plava, zvezda prava!“

Ova kampanja se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i u organizaciji Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Udruženja roditelja dece s autizmom “Deca bez granica” i Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-being International”.

Cilj ove kampanje je da skrene pažnju javnosti na problem sa kojima se suočavaju osobe sa poremećajem iz spektra autizma i njihove porodice, kako bi se smanjila stigmatizacija i omogućila podrška osobama sa autizmom da ostvare svoj pun potencijal.

Kampanju podržavaju brojne organizacije i ličnosti iz sveta kulture i sporta. Podršku su nam pružili i Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, Savez MNRO Srbije i udruženje “Evo ruka”.

Košarkaški klub Partizan će podržati kampanju promovišući inkluziju osoba sa autizmom na evrologaškoj utakmici sa  olimpijakosom 28. marta 2024. godine pod sloganom “Crno beli glasovi za Plavu nedelju”.

Isto će učiniti i košarkaški klub Crvena Zvezda na utakmici sa Olimpijakosom 4. aprila 2024. godine.

Takođe, 31. marta biće organizovana Kreativna radionica u parku ispred platoa kod gradske opštine Zvezdara od 11 do 13 časova, gde će učestvovati deca s autizmom, njihovi roditelji i istaknute ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Tokom nedelje autizma, organizovaće se i drugi događaji uključujući crtanje murala na zidu “Centra za autizam” u okviru Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u dr Subotića 6a, set akreditovanih edukacija namenjenih zdravstvenim radnicima i saradnicima i roditeljima dece sa autizmom, zatim predstave u Malom pozorištu “Duško Radović” u Beogradu, a završiće se kulturnim programom u Narodnom pozorištu 7. aprila koji će izvoditi deca sa smetnjama u razvoju.

Autizam je deo njihove priče, podržimo ih da budu deo naše zajednice! Pozivamo vas da podržite nedelju autizma i prisustvujete nekom od događaja kako biste pokazali podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama, navodi se u saopštenju.

Podršku možete pružiti i kroz donaciju udruženju “Deca bez granica” na račun 325-9500700189638-89.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA