Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerno izvedena predstava "Kraj sveta u tri čina" izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U velikoj glumačkoj ekipi su bile žene: Mirjana Karanović, Katarina Bistrović Darvaš, Petja Golenc Horvat, Nina Kuclar Stiković...

  • 0

Jedna od najiščekivanijih predstava u ovoj sezoni u Beogradskom dramskom pozorištu "Kraj sveta u tri čina", u režiji Selme Spahić, premijerno je izvedena na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković".

Publika je imala prilke da vidi savremeni dramski omnibus koji je nastao po tekstovima koji imaju snažan feministički i autorski pristup: "Pod suknjom" Kristine Kegljen, "Aktivistkinje" Katje Gorečan i "Svet zaslužuje kraj sveta" Tijane Grumić.

Ovi tekstovi su pobedili na konkursu u okviru pozorišnog projekta: Shadow Pandemic: Hidden Voices / Skriveni glasovi iz senke pandemije.

Predstava je nastala u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i festivalom Borštnikova srečanja iz Maribora, uz podršku Kreativne Evrope u okviru programa Shadow Pandemic.

U velikoj glumačkoj ekipi su bile žene: Mirjana Karanović, Katarina Bistrović Darvaš, Petja Golenc Horvat, Nina Kuclar Stiković, Rina Pleteršek, Barbara Polajnar, Milena Pučnik, Gaja Višnar, Iva Ilinčić, Bojana Stojković i Milica Stefanović.

Pored dramaturškinje Ivane Vuković, u autorskom timu predstave su i scenografkinja Urša Vidik, kostimografkinja Belinda Radulović, kompozitor Draško Adžić...

Scenski pokret potpisuje Ana Dubljević, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, a dizajn svetla Aleksandar Čavlek.

Druga premijera zakazana je tokom maja u Zagrebu, u junu u Mariboru gde će "Kraj sveta u tri čina" imati 11 izvođenja, a tu su i gostovanja u Trstu i Budimpešti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Mirjana Karanović o predstavi "Kraj sveta u tri čina"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA