Vreme čitanja: oko 2 min.

Miona Marković: Uz mjuzikl "Cigani lete u nebo" se radujemo i plačemo

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miona Marković: Uz mjuzikl "Cigani lete u nebo" se radujemo i plačemo

  • 0

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Miona Marković koja je govorila o svojoj ulozi u mjuziklu "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama.

Marković je rekla da je mjuzikl "Cigani lete u nebo", koji 17. aprila slavi 20 godina izvođenja, privlačan gledaocima, sa jedne strane, zbog fenomenalne muzike, jer su "pesme toliko lepe, uz njih se i radujemo i plačemo".

Prema njenim rečima, privlačnost leži i u priči o slobodi i ljubavi, i o tome "šta je bitnije, šta je tragičnije izgubiti".

Makrović je napomenula da mjuzikli obično imaju više učesnika u odnosu na druge predstave, dok "Cigani lete u nebo" spadaju u jednu od najmnogoljudnijih predstava.

"Ali prosto priča, pogotovo drugi čin, šta se sve tu dešava, ne ostavlja te imunim. Ostavlja neki pečat i ljudi se vraćaju. Upoznala sam ljude koji su ih gledali desetine puta", rekla je glumica.

Marković je priznala da joj je Rada najjednostavnija uloga koju igra i uopšte ne misli da je izazovna, što verovatno ima veze sa njenom prirodom.

"Predstavu sam gledala kad sam imala 12 godina prvi put, i htela sam da budem Rada. Rekla sam svojoj drugarici koja je sedela pored mene da ću jednog dana igrati Radu", navela je Marković.

To što je konačno zaigrala u mjuziklu "Cigani lete u nebo", za Marković predstavlja ostvareni san jedne devojčice, pogotovo što je u srednjoj školi već znala sve pesme iz mjuzikla.

"Zvali su me na audiciju 2019. godine. Imala sam odgovornost prema toj devojčici da moram da pokidam. Što je bilo mnogo teže nego da je bio običan kasting. Smatram da postoje uloge koje mi glumci osećamo i Rada je jedna od takvih", navela je glumica.

Marković je rekla da je imala sreću da igra u različitim tipovima predstava, a jedna od njenih najkompleksnijih uloga je Ana Petrovna Ivanova u "Ivanovom samoubistvu".

"Imala sam sreću da predstave koje igram u beogradskim pozorištima su većinom hit, karta više se traži, rasprodate su uvek, a potpuno su različiti žanrovi", navela je Marković.

Naglasivši da je "mjuzikl najteži žanr, potpuno potcenjen od strane pre svega kolega", Marković je dodala da "tu nema improvizacije, matematički mora biti tačno, a opet dovoljno spontano i drugačije svaki put".

"Trenutak kada kreću da sviraju, do trenutka kada ti treba da uletiš s pevanjem je određeno vreme, tačno muzički, nema prostora ako zaboraviš tekst, nema vađenja iz te situacije. Zato je to toliko drugačije", istakla je Marković.

Prema njenim rečima, predstava "Deca" rađena po pesničkom romanu Milene Marković u Narodnom pozorištu u Beogradu je

drugačija forma.

"Orkestar je sa nama na sceni. Mi smo uglavnom svi u jednom glasu, što je dosta opuštenija varijanta. Ako pogrešiš, tu je neko drugi", navela je gluimica.

Govoreći o mjuziklu "Cigani lete u nebo", Marković je istakla da je predstavu gledala kao devojčica, dobila je ulogu kao devojka, a iz nje će izaći kao žena.

"Rada u meni živi i živeće od detinjstva do ne znam kad, videćemo", rekla je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA