Vreme čitanja: oko 1 min.

"Očevi i oci" najbolja predstava na šabačkom "Pozorišnom proleću"

D. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi žirija, rediteljka Mia Knežević, glumac Robert Ristov i reditelj Božidar Đurović su jednoglasno odlučili da je najbolja predstava "Očevi i oci" Slobodana Selenića u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda

  • 0
"Očevi i oci" najbolja predstava na šabačkom "Pozorišnom proleću" Foto: Iz predstave Očevi i oci/Šabačko pozorište

Stručni žiri osmog "Pozorišnog proleća" u Šapcu saopštio je odluku o nagradama na ovom festivalu u okviru kojeg je, od ponedeljka do sinoć, izvedeno pet predstava profesionalnih pozorišta iz Sombora, Zrenjanina i Beograda.

Članovi žirija, rediteljka Mia Knežević, glumac Robert Ristov i reditelj Božidar Đurović su jednoglasno odlučili da je najbolja predstava "Očevi i oci" Slobodana Selenića u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

Reditelj ove predstave Veljko Mićunović je dobitnik nagrade za najbolju režiju, a Marija Marković Milojev za kostimografiju.

Dramska umetnica Biljana Keskenović je dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu, koju je ostvarila u predstavi "Ljudi od voska" Mate Matišića u režiji Ivana Vanje Alača u produkciji somborskog Narodnog pozorišta.

Nagradu "Ljubiša Jovanović" koja se tadicionalno dodeljuje najboljem glumcu festivala po mišljenju stručnog žirija zaslužio je Ozren Grabarić, glumac Beogradskog dramskog pozorišta za ulogu Mefista u predstavi (Pra)faust.

Nagradu "Zalog za budućnost" za naboljeg mladog glumca, koju je dodelio novinarski žiri u kojem su bili Gordana Manjenčić, Borka Trebješanin Golubović i Vukica Strugar, na ravne časti su podelili su Milan Kolak i Sara Simović iz Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Zrenjanin, za uloge u komadu "Ljubinko i Desanka".

Zavesa na šabačko "Pozorišno proleće" spušta se večeras izvođenjem predstave "Dečije povrede" u čast nagrađenih.

Festival je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Ministarstva kulture. Šabačka publika je uživala u privilegiji da na sceni svog pozorišta vidi pet, po mišljenju selektora dr Miroslava Radonjića, najboljih predstava insitucionalnih pozorišta Srbije u prošlogodišnoj pozorišnoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA