Vreme čitanja: oko 1 min.

Borjanka Ljumović: Komad "Staklena menažerija" je klasik svetske književnosti

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borjanka Ljumović: Komad "Staklena menažerija" je klasik svetske književnosti

  • 0
Borjanka Ljumović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Borjanka Ljumović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Staklena menažerija" u "Madlenijanumu".

Ljumović je rekla da u predstavi rediteljke Ivane Vujič igra majku dvoje odrasle dece Toma i Lore, koji pokušavaju da žive svoje živote, a ona se trudi da im po svom viđenju živote podigne na viši nivo.

"Došla je sa američkog juga, bila je bogata, i onda je izabrala pogrešnog čoveka. On je otišao, ostala je sama. Ona je udata žena, ali bez muža", rekla je glumica.

Napomenuvši da njen lik pokušava izvesti decu na pravi put, Ljumović je dodala da je to "žena borac, majka koja pokušava da kontroliše svoju decu iz najbolje namere".

"Put do pakla je baš time i popločan", istakla je Ljumović.

Podsetivši da je "Staklena menažerija" klasik američke i svetske književnosti, i da se oobeležava 80 godina od prvog izvođenja, Ljumović je dodala da je to autobiografska priča pisca Tenesija Vilijamsa.

"Govori tu o svojoj porodici. Tema je svevremenska, o ljudima koji su drugačiji, krhki, nežni i lako lomljivi, što je Lora s jedne strane. Sa druge, Lora je spoznala sebe i sa tim može da živi, za razliku od majke i brata", navela je Ljumović.

Prema njenim rečima, znali su od početka da prave predstavu za malu scenu i da će sa gledaocima biti na ti, kao i da prija što je uvek puno, a igraju i po dve predstave dnevno.

"Ta druga predstava bude još i lakša da je odigramo nas četvoro, Tamara Aleksić, Ognjen Malušić, Nikola Rakočević i ja", rekla je Ljumović.

Glumica je podsetila da u "Madlenijanumu" igra i u predstavi "Nana" u režiji Vujić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA