Vreme čitanja: oko 1 min.

"Lari Tompson" premijerno u Šabačkom pozorištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Danas je ovo sećanje na to vreme. Ansambl Šabačkog pozorišta, zajedno sa rediteljem, uložio je maksimalni trud i uradio zanimljivu i uzbudljivu predstavu - rekao je Kovačević

  • 0
"Lari Tompson" premijerno u Šabačkom pozorištu Foto: Šabačko pozorište

Na sceni Šabačkog pozorišta premijerno je izvedena predstava "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti", Dušana Kovačevića u režiji Stevana Bodrože. Premijeri je prisustvovao autor teksta, dramski pisac Dušan Kovačević, koji nakon predstave nije krio zadovoljstvo i oduševljenje što je ansambl šabačkog pozorišta izveo njemu posebno drag komad jer ga vezuje za velike prijatelje Danila Batu Stojkovića, Milenu Dravić i Boru Todorovića.

Kovačević je ovaj komad pisao polovinom devedesetih godina koje su obeležile ratna zbivanja, a šabačkog "Larija Tompsona" je ocenio kao novo čitanje na zanimljiv način i bliže realizmu.

- Danas je ovo sećanje na to vreme. Ansambl Šabačkog pozorišta, zajedno sa rediteljem, uložio je maksimalni trud i uradio zanimljivu i uzbudljivu predstavu - rekao je Kovačević.

Foto: Šabačko pozorište

Direktorka Šabačkog pozorišta Aleksandra Delić je istakla da su glumački ansambl i reditelj dva meseca vredno radili na predstavi.

- Veliko je zadovoljstvo što je publika, sudeći prema aplauzu, prepoznala taj trud. Zadovoljstvo je što je premijeru gledao i naš pisac, Šapčanin Dušan Kovačević čiji komad se na sceni našeg pozorišta igra posle 18 godina - kaže direktorka Delić.

U predstavi igraju Sonja i Vladimir Milojević, Miloš Vojnović, Siniša Maksimović, Dragana Radojević, Deana Kostić, Veljko Eraković, kao i Strahinja Barović i Kristina Pajkić koji se pojavljuju u tri lika.

Prva repriza "Lari Tompsona" na sceni Šabačkog pozorišta je zakazana za 23. maj.

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA