Vreme čitanja: oko 2 min.

Milica Janevski: Predstavom "Nestajanje" pokrenuli smo priče o kojima svi govore

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Igram ulogu Alise. Ona je najnezgodnije napisana u komadu, jer je neko ko postoji, ne postoji, koji je svuda i sve, i meni je bio izazov", istakla je Janevski.

  • 0
Milica Janevski Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica glumica Milca Janevski koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Nestajanje" u Ateljeu 212.

Janevski je rekla da je je jedna od mnogobrojnih tema komada Tomislava Zajeca, u režiji Sanje Mitrović, zlostavljanje dece sa pozicija moći u visokom društvu.

"Igram ulogu Alise. Ona je najnezgodnije napisana u komadu, jer je neko ko postoji, ne postoji, koji je svuda i sve, i meni je bio izazov", istakla je Janevski.

Prema njenim rečima, pošto dugo nije bila u pozorištu, uloga u "Nestajanju" joj je bio veliki zadatak, pogotovo što komad otvara važne teme.

Janevski je istakla da se nakon prvih repriza publika ne čuje, i tokom izvođenja je "muk i tišina u pozorištu", a potom "ustaju na noge i to pozdravljaju zdušno".

"Imam utisak da smo pokrenuli neke priče o kojima svi razmišljaju, i koje su nažalost sve prisutnije. Potreba da se svi izduše i isplaču je momenat koji svi poznajemo", dodala je glumica.

Janevski je ocenila da su sa predstavom "Nestajanje" napravili "nešto značajno, što dugo nije bilo na sceni Ateljea 212.

Istakavši da je velika privilegija igrati sa Svetozarem Cvetkovićem, Dubravkom Mijatović i Brankom Petrić, kao i sa Dejanom Dedićem, Natalijom Stepanović, Đurom Brstinom i Jelenom Ilić, Janevski je dodala da je to "mala ekipa sjajnih glumaca".

"Bilo je vrlo uzbudljivo gledati kako ljudi prolaze kroz proces. Cvele igra glavnu ulogu. To je nezahvalan zadatak i retko ko bi se uhvatio uopšte u koštac sa tim. To je sa njegove strane vrlo hrabro", navela je glumica.

Dodavši da je Cvektović "maestralan u toj ulozi", Janevski je primetila da su on, Petrić i Mijatović "podsetnik na staru školu odnosa prema radu".

Janevski je istakla da je mlađim glumcima značajno da prisustvuju takvoj disciplini, posvećenosti, promišljanju i brizi o mlađim kolegama.

"Cela postavka je bila vrlo izazovna. Kako osušiti pokrete na sceni i sve to doslovno kao pred kamerom odigrati? Rediteljka se sa nama poigravala sa filmskim i pozorišnim sredstvima", istakla je glumica.

Janevski je rekla da postoji tenzija koju osećaju glumci, kroz video koji sve vreme na sceni na uzbudljiv način uvlači gledaoce, i da "ne znaš da li je film, realnost ili scena".

Prema njenim rečima, koncept rediteljke je drugačiji od onoga što smo do sada gledali na našim pozorišnim scenama i "vrlo je teško i izazovno za rad", što je "jako dobar glumački trening".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA