Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorene su prijave za prvi Festival monodrame mladih umetnika "SAMI"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave traju do 29.5.2024.

  • 0
SAMI Foto: SAMI

Otvorene su prijave za prvi Festival monodrame mladih umetnika - SAMI, koji će se održati od 03. do 06.07.2024. godine u umetničkom prostou „Kvaka 22“.

Festival će otvoriti vrata mladim, neafirmisanim pozorišnim umetnicima koji, kako sam naziv kaže, SAMI satkaju svoja pozorišna dela i pokušavaju da pronađu svoj prostor. Ideja festivala je da tim mladim, vrednim i kreativnim umetnicima pruži prostor i priliku da prezentuju svoj autorski rad i postanu vidljiviji.

Festival će trajati četiri dana, od 03. do 06.07.2024. godine, u prostorijama umetničkog prostora „Kvaka 22“. Prijave za učešće na festivalu su u toku, a ideja je da se u ta četiri dana prikaže osam što kreativnijih autorskih projekata mladih pozorišnih umetnika koji do sada nisu uspeli da dobiju odgovarajuću pažnju i podršku.

U žiriju ovog festivala će se naći i glumci Ivan Jevtović i Lazar Dubovac, koji su poznati po samostalnom radu kao i radu sa mladima, te su odlučili da još jednom pruže podršku mladim stvaraocima.

Prijave su otvorene za takmičarski deo festivala, a uslovi su:

•Predstava mora biti autorski projekat mladih pozorišnih umetnika (ne sme pripadati ni jednom pozorištu)

•Predstava ne sme trajati duže od 70 minuta

•Pridstava mora biti u formi monodrame

Prijava treba da sadrži imena svih koji su radili na predstavi i njihovu oblast rada, nekoliko fotografija predstave, sinopsis, tekst, snimci pedstave (cela predstava, delovi predstave, teaser, najava... ko je kako u mogućnosti)

U prijavi treba naglasiti i tehničke potrebe predstave.

Prijave slati na: fmmu.sami@gmail.com

Prijave traju do 29.5.2024.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA