Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovan Vujović novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović je glumac izuzetnog dara, raznorodnog, a uvek tako ubedljivog glumačkog rukopisa koji iz uloge u ulogu, i na sceni i na ekranu, osvaja slojevitim, dubokim, nepretencioznim, očaravajućim, a naoko jednostavnim glumačkim sredstvima

  • 0
Radovan Vujović novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Foto: Promo Narodno pozorište u Beogradu

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Radovan Vujović postao je novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vujović je glumac izuzetnog dara, raznorodnog, a uvek tako ubedljivog glumačkog rukopisa koji iz uloge u ulogu, i na sceni i na ekranu, osvaja slojevitim, dubokim, nepretencioznim, očaravajućim, a naoko jednostavnim glumačkim sredstvima.

Na sceni Narodnog pozorišta debitovao je nedavno, s velikim uspehom, u ulozi Gospodina Matkovića, jednog od glavnih junaka Nušićeve komedije „Mister Dolar“, premijerno izvedene 15. marta u režiji Miloša Lolića.

„Prelazak u Narodno pozorište za mene predstavlja radost i uzbuđenje zbog jednog novog početka, novih izazova. Drago mi je što dolazim u ekipu mladih glumaca sa kojima sam se upoznao na Mister Dolaru i što ćemo imati priliku da i u budućnosti radimo zajedno. Narodno pozorište je institucija od nacionalnog značaja i srećan sam što ću i ja biti deo te tradicije“, kaže Vujović koji je ugovor o stalnom angažmanu potpisao 16. maja u prisustvu upravnika Svetislava Goncića.

Radovan Vujović novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Foto: Promo Narodno pozorište u Beogradu

Diplomirao je glumu 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Biljane Mašić.

U međuvremenu, odigrao je niz veoma zapaženih uloga na raznim scenama u Beogradu i Srbiji, a najviše u nekadašnjem matičnom Pozorištu „Boško Buha”, kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član bio skoro deceniju i po, od 2010. godine.

Radovan Vujović novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Foto: Promo Narodno pozorište u Beogradu

Osim u teatru, s velikim uspehom igra i na filmu i na televiziji, gde je, takođe, ostvario upečatljive uloge, pre svega u ostvarenjima „Šejtanov ratnik”, „Bilo jednom u Srbiji”, „Južni vetar”, „Vreme zla”, „Državni službenik”, „Koreni”, „Vojna akademija”, „Deca zla”...

Dobitnik je više značajnih nagrada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA