Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubinka Klarić: "Koferče" je jako duhovito napisan komad

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klarić je rekla da je uskakanje u predatvu posao mladih glumaca, dok oni malo stariji to više doživljavaju kao stres i malo veću odgovornost

  • 0
Ljubinka Klarić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ljubinka Klarić koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Koferče" u Madlenijanumu.

Klarić je rekla da je uskakanje u predatvu posao mladih glumaca, dok oni malo stariji to više doživljavaju kao stres i malo veću odgovornost.

"Onda nam to nije baš najprijatnije. Kako osvajamo osvojene uloge? Svako ima svoj način", istakla je Klarić.

Zamenivši u "Koferčetu" Vanju Nenadić, Klarić je primetila da se prilikom uskakanja tražila glumica koja najviše liči na lik koji je prethodno igran.

"Vanja i ja po energiji ličimo jedna na drugu, malo i fizički, tako da su se dosetili da bi bilo baš zgodno da to budem ja", rekla je Klarić.

Prema njenim rečima, "Koferče" je ruski komad Jurija Poljakova "koji je jako duhovito napisan, a počinje banalnom stvari kakva je švaleracija", da bi se stvari zakuvale i podigle na državni nivo.

Klarić je rekla da svi likovi imaju poseban zadatak, pa i njen lik snajperistkinje, odnosno žene čiji je muž u švaleraciji, koja "ima zadatak da počisti nešto".

Govoreći o svojim glumačkim iskustvima, Klarić je ocenila da su u karijeri "neuspesi jako važni zato što se učimo na tome", kao i na prolasku kroz različite žanrove.

"Na Akademiji imamo razne žanrove koje prolazimo u toku školske godine. Međutim, pravi žanr se dešava na sceni. Kako ti više radiš, kako imaš više iskustva na sceni, tako se komotnije osjećaš u svačem", rekla je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA