BEZUSLOVNA LJUBAV: Pitali su ga zašto je ostao uz svoju bolesnu ženu i evo šta im je odgovorio (VIDEO)

Mark Lukač čija žena boluje od bipolarnog poremećaja održao je predavanje na TEDx konferenciji u Kaliforniji na kojoj je izneo sve probleme koji su ga snašli poslednjih godina, ali i razloge zbog kojih je odlučio da zauvek ostane pored svoje bolesne žene

  • 5

Mladi Amerikanac Mark Lukač nedavno se suočio sa vrlo neprijatnom životnom situacijom - žena mu je obolela od bipolarnog poremećaja, teškog oblika duševne bolesti kod kojeg se smenjuju depresivne i manične epizode. Par puta je želela sebi da oduzme život i jednom je čak pokušala da se baci s mosta. Međutim, i pored tih, ali i ostalih muka koje su ga snašle, Mark je odlučio da nikada ne napusti svoju ženu.

Na TEDx konferenciji koja je održana u Kaliforniji, Marka su po hiljaditi put pitali zašto je ostao sa svojom ženom, jer je to definitivno nešto što je intrigiralo sve ljude koji su čuli za njegovu priču. Na to im je jednostavno odgovorio:

- Kao prvo, volim svoju ženu. Jako je volim. Drugi razlog je predanost samoj ideji predanosti - rekao je Mark i objasnio kako su upravo ljubav i predanost pomogli njegovoj porodici u najtežim trenucima.

- Deljenjem naše priče želim da pomognem drugima da se ne osećaju kao da su sami. Treba da znaju da nisu jedini ljudi koji prolaze kroz ovo. Iako u ovakvim situacijama nema sigurnih ishoda, uvek postoji razlog za nadu - rekao je Mark.

- Ljubav ne rešava sve životne probleme, ali nekako ih olakšava. Ona puno uzima od vas, ali isto tako vam mnogo toga i vraća. Kad vam je teško, kada dolazite u iskušenje da se okrenete unutrašnjem sažaljevanju i kada pitate sebe "Zašto baš ja? Zašto sada?" shvatite da vam takva osećanja crpu energiju i saosećanje za druge ljude. Saosećanje je ono što vas gura prema zdravijem smeru. Zato želim da podsetim ljude da treba da vole jedno drugo. Ljubav se može naći svuda, ne samo u buketu ruža, nego i na psihijatrijskom odeljenju i u razgovoru o samoubistvu - zaključio je Mark.

(Telegraf.rs/HuffingtonPost)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA