Frajeri se lože na svoje drugarice!

Najnovija istraživanja pokazuju da muško-ženska prijateljstva postoje, ali i da frajere češće seksualno privlače njihove prijateljice, nego što je to slučaj sa ženama

  • 1

Muško-ženska prijateljstva su tema koja uvek okuplja dve struje ljudi - jednu koja veruje da je tako nešto moguće i drugu koja tvrdi da je reč o pustim željama.

Ipak, istraživanja koja su nedavno rađena pokazala su da prijateljstva između frajera i žena postoje, ali i da su istovremeno muškarci ti koji osećaju privlačnost ka svojim ortakinjama i koji uglavnom žele nešto više, za razliku od žena koje ređe bivaju privučene od strane svojih drugova.

Psiholog Ejpril Blesk sa Univerziteta u Viskonsinu, gde je i rađeno istraživanje, rekla je da seksualna privlačnost zna često da stvori probleme u odnosima, čak i onda kada i muškarac i žena podjednako žele da stvore platonsku i prijateljsku vezu.

- Muškarci često seksualnu privlačnost izvlače iz konteksta- rekla je Bleksova.

Istovremeno je istraživanje pokazalo da seksualna privlačnost prestaje s godinama, s obzirom da je mnogo veći broj mladih, u odnosu na starije ljude, priznao da ne bi imali ništa protiv da budu u vezi sa svojim prijateljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VladaBrada

    8. april 2014 | 19:06

    To nisu NAJNOVIJA istraživanja, to je opštepoznata stvar od kako je sveta i veka. Muškarac je u svakom momentu svestan svih dimenzija ženstvenosti svoje drugarice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA