Žene ne vole bradonje

Prema najnovijem istraživanju britanskih psihologa ispostavlja se da muškarce sa bradom dame percipiraju kao agresivnije, a takođe im oni deluju i starije

  • 0

Prema mišljenju ženske populacije, čak ni najseksipilnijim glumcima na planeti, kao što su to Bred Pit i Džoni Dep, ne može se oprostiti dlakavo lice i većina dama se slaže u tome da mnogo lepše izgledaju u sveže obrijanom izdanju.

Ipak, da za bradonje nije sve tako crno pokazuje i podadatak da bradonje izazivaju poštovanje, posebno od strane muškog pola. Međutim, ni žene baš uvek ne uspevaju da odole muževnosti i autoritetu kojim bradati muškarac odiše.

Nauka daje različita objašnjenja za to što je muškarcima priroda podarila bradu. Prema jednoj teoriji, u pitanju je savršena zaštita od sunčevih zraka, dok drugi smatraju da brada predstavlja odličan štit koji umnogome ublažava povrede, koje bi mogle da nastanu od udarca protivnikove pesnice.

U stara vremena, brada je smatrana simbolom zdravlja. Veruje se da ako muškarac preživi sve parazite koji žive i razmnožavaju se u njegovoj bradi, to ukazuje da je on izuzetno otporan na sve moguće bolesti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA