Čija prevara je gora, muška ili ženska?

I muškarci i žene su podjednako skloni prevari, iako to rade iz potpuno drugačijih razloga. Ipak, postavlja se pitanje čija preljuba je gora?

  • 56

Iako ste možda mislili da su muškarci češći preljubnici u muško-ženskim odnosima, istraživanja pokazuju da žene zapravo nisu ništa bolje. Razlika je jedino u tome što jedni i drugi stupaju u preljubničke odnose iz potpuno različitih razloga. I dok su muškarci sposobni da razdvoje seks od osećanja, žene u svoje afere ne mogu, a da ne uključe srce.

Prema rečima Ijana Kernera, američkog seksualnog terapeuta, postoje velike razlike između načina, principa i razloga varanja kod žena i muškaraca.

Muškarci varaju kako bi obogatili svoj seksualni život, ojačali ego i zadovoljili seksualnu znatiželju. Ipak, i pored svega toga uglavnom se upuštaju u odnose u kojima ne postoji opasnost od otkrivanja.

S druge strane, žene varaju uglavnom kada su nezadovoljne svojom vezom ili brakom, kada pate za muškom pažnjom, kada se osećaju usamljeno i neprivlačno, kada žele da povrate samopouzdanje i da se osete seksi, ali i kada imaju potrebu da se osvete partneru.

Ijan Kerner na osnovu svega ovoga tvrdi da muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi. Frajeri vrlo lako razdvajaju seks od osećanja, dok je ženama za seks potrebna emotivna povezanost.

Iz ovoga se jasno zaključuje da su ženini razlozi za prevaru snažniji i jači, zbog čega se i smatraju ozbiljnijim i gorim po brak ili vezu.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA