SEKSI ŠTIVO: Erotski romani podstiču na divlji seks

Nakon totalne opsesije za seksi knjigama koja je nastala nakon objavljivanja trilogije "50 nijansi sive", ispostavilo se da erotska literatura podiže libido i podstiče na vatreni i strastveni seks

  • 1

Ako niste pristalica erotske literature, možda bi trebalo da razmislite još jednom da li ćete pazariti neku od seksi knjiga kada sledeći put uđete u knjižaru. Prema rezultatima istraživanja koja su nedavno rađenja, erotski romani dobro utiču na seksualni život povećavajući želju za razmenjivanjem nežnosti, ali i podstičući na nove ideje i eksperimentisanje u krevetu.

Saznajte na koje sve načine erotska literatura pozivno utiče na vaš seks.

Budi i telo i um

Vrući prikazi seksa iz erotskih romana odličan su začin vašem intimnom životu, a ujedno i dobra predigra jer razbuđuju u telo i um. Uz to, imaju i prizvuk nepristojnog i pomalo zabranjenog što može dodatno da razbukta strasti.

Olakšava "dirty talk"

- Čitanjem naglas možete da raspametite partnera i pri tom ne morate sami da izmišljate tekst. Parovima je često neprijatno zbog "dirty talk-a", a ovo je odličan način da se to izbegne. Izaberite nekoliko dela erotske literature, označite odlomke koji su na vas ostavili najjači utisak i njima zavedite partnera - savetuje seksualna terapeutkinja dr Logan Levkof.

Podstiče na eksperimentisanje

Prodaja seksi igračaka porasla je otkada su se na policama knjižara našli erotski romani. Parovi su u njima pronašli inspiraciju za nove i maštovitije igrice. Čitanjem takve literature parovi ne samo da dobijaju nove ideje, već shvataju da su i one ideje koje su imali, ali koje su se bojali da ostvare, zapravo normalne i uobičajene.

Lakša podela zadataka

Nakon što počnete da razmenjujete nove ideje, možete da se dogovorite i podelite zadatke. Neka svako od vas jednu nedelju smišlja nove trikove koje ćete naravno početi da sprovodite u delo u spavaćoj sobi, na kuhinjskom stolu ili ispod tuša.


Ostvaruje fantazije

Deljenje seksualnih fantazija sa partnerom ponekad može da bude neprijatno. Ljudi se boje kako će njihov partner reagovati i hoće li ih zbog toga osuđivati. U tome svakako može da pomogne erotska literatura. Jednostavno recite partneru da ste pročitali fantaziju koja vam ne izlazi iz glave i da želite da je isprobate. Tako ćete se osećati manje ranjivo jer ne izlažete direktno svoje želje već nešto što ste pročitali, savetuje dr Levkof.

Gluma bez srama

Uloge u seksu mogu da budu vrlo uzbudljive, ali problem nastaje ako jednom od partnera to nije prijatno. Tada u pomoć pristižu upravo romani. Iskoristite likove iz priče i igrajte se njihovog seksualnog života. Koristite njihove rečenice i seks-poze, a posle, nakon što se malo opustite, možete da pronađete i nove ideje za uloge koje biste želeli da igrate.

Pomama za erotskom reči

Nakon pojave trilogije "50 nijansi sive" erotska literatura jedno vreme je "progutala" ostatak književnih žanrova. Sajt "Bookseller" procenio je da je taj roman zainteresovao čitatelje za ostale romane i žanrove, a u to vreme na listama najprodavanijih knjiga osam od deset bilo je erotske tematike.

(Telegraf.rs/24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA