Ovo su silikoni koji izazivaju rak! (FOTO)

Žene širom sveta sa ugrađenim silikonima u grudima uznemirila je priča o tome da su se pojavili implanti koji izazivaju potpuno novu vrstu potencijalno smrtonosnog tumora limfnih žlezda. Evo o čemu je zapravo reč

  • 3

Ukoliko imate silikone ili razmišljate da u budućnosti povećate grudi, prirodno je da vas zanima sve o njima, a posebno da li ova vrsta estetske intervencije može da bude opasna po zdravlje.

Nažalost, najnovija britanska studija pokazala je da savremeni implanti, koji se koriste kako u svetu, tako i u Srbiji, zaista mogu da vam naprave haos u organizmu i izazovu rak limfnih žlezda

Kako tvrde svetski stručnjaci za plastičnu medicinu, najmoderniji implanti mogu da traju večno i svojim vlasnicama “savršeno stoje”, bez ikakvih opasnosti da ugroze život.

Ipak, kada čujete informaciju da devet od deset žena koje su u poslednje vreme obolele od “anaplastičnog limfoma velikih ćelija” imaju ugrađene silikone, nije vam svejedno i normalno je da imate utisak da se estetskim hirurzima ne može do kraja verovati. S razlogom ili bez, procenite sami.

Priča počinje tako što su pedesetih godina prošlog veka, kada se počelo sa prvim operacijama ove vrste, ženama ugrađivani silikonski implanti čija je površina bila sjajna i glatka na dodir.

Međutim, pokazalo se da ovakvi umeci nisu preterano stabilni, tako da bi se neretko dešavalo da se, s lakoćom klizeći kroz okolno tkivo, silikoni pomere.


Dama bi tako, nakon nekog vremena, završila s potpuno izobličenim dojkama, što je zahtevalo nove korektivne intervencije ili čak potpunu zamenu implantata. Zato su estetski hirurzi počeli da razvijaju nove tehnologije silikonskih punjenja.

Pored toga što su spoljašnjost silikonske kapsule počeli da prave od jačih i bezbednijih materijala, čime se sprečavalo da implant pukne i iscuri, gledalo se i na to kako da "nove grudi" što duže vremena ostanu na mestu.

Rešenje za “mrdanje” silikona pronašli su u tome što su njihovu površinu napravili hrapavom, čime bi se implant lakše implementirao u okolno tkivo dojke i maltene srastao s njom.

No, kako stvari stoje, ovo rešenje koje se primenjuje od sredine osamdesetih, možda je čak i gore od prethodnih.

Stvar je u tome što se, iako silikon drži na mestu, hrapava površina implanta ponaša poput fine šmirgle, koja pravi mikroabrazivne povrede tkiva dojke s kojim je u kontaktu. Ovako non-stop iritirano tkivo prava je Meka za bakterije. Pošto napadnute i obolele ćelije neprestano moraju da se obnavljaju, samim tim raste i verovatnoća za pojavom malignih mutacija.

Dojke se same po sebi nalaze u području tela bogatom limfnim žlezdama, tako da u vrlo kratkom roku maligno tkivo može da zahvati neki od obližnjih limfnih čvorova. I, eto opake bolesti od koje je za sada preminulo nekoliko žena! 

Estetski hirurzi sada pokušavaju da se izgovore i opravdaju tvrdeći da ovaj tip raka nije toliko opasan i da je u većini slučajeva lako izlečiv. Iako su donekle pravu, rizik ipak postoji.

Dakle, za razliku od skandala od pre nekoliko godina sa PIP silikonima, koji su strogo zabranjeni za upotrebu, istina je da nema dokaza da najmoderniji implanti svojim sastavom izazivaju rak. U ovom slučaju, nije stvar toksičnim i kancerogenim materijama od kojih su napravljeni, već u teksturi koja fizički, poput žice za ribanje "grebe" vaše telo iznutra.

Sve u svemu, da li ćete se, zarad nametnutih standarda lepote, kockati sa sopstvenim životom, odlučite sami!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanela

    9. maj 2014 | 12:42

    Grozno, ne mogu da shvatim da neko zeli taj komad plastike u sebi. Pa sta ako su grudi male, ne moze svim zenama biti velike, isto je i sa muskarcima... To je prirodna stvar, sta ce biti kada ostarimo i kada silikoni ne mogu vise biti u prvom planu, cime cemo tada privuci jedni druge... Mediji su krivi sto uvek plasiraju vesti o striptizetama i kako je nekog osvojila na golotinji. Da objavljuju normalne, duhovite stvari ne bi nam svaka druga zena licila na Mimi Oro i njoj slicne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA