Dobar razlog da imate seks svakog dana

Osim što je dobar za opuštanje i uživanje, seks je ujedno i odličan čuvar zdravlja. Mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo da ga praktikujete češće

  • 22

Žene koje imaju redovan seks su srećnije, opuštenije, raspoloženije, ali ne samo to. Povrh svega su i zdravije, jer seks ima blagotvorno dejstvo, kako na um, tako i na telo.

Stranica "Healthy Women" objavila je infografiku koja na vrlo jasan način pokazuje koje su sve dobrobiti redovnog razmenjivanja nežnosti u krevetu.

Kao prvo, seks poboljšava imunitet. Istraživanja su pokazala da utiče na povećanje imunoglobina koji inače štiti telo od prehlada.

Kao drugo, žene tokom oralnog seksa ne treba da se boje sperme svog partnera jer ona sadrži nekoliko zdravih proteina.Jedan od njih je zadužen za regulisanje imunog sistema i krvnog pritiska.

Kao treće, seks je odlična vežba i za samo jedan minut seksa izgubite i do 5 kalorija. Malo li je?

Takođe, seks sprečava vaginalnu atropiju, bolnu pojavu kod žena, lišava telo stresa, povećava telesnu toleranciju na bol i poboljšava raspoloženje.

Pogledajte infografiku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JANA

    24. jun 2014 | 14:33

    I DAJE OSECAJ SAMOPOUZDANJA JER NE DOZVOLJAVA DA SE USPAVAJU HORMONI KOJI DAJU OSECAJ ZENE.SRECNE ZENE!

  • Gongo

    24. jun 2014 | 19:12

    Dodji da ti povećam imunitet.

  • Milan

    24. jun 2014 | 14:56

    Ima jos mnogo dobrih stvari kao posledica redovnog sexa kod muskaraca npr: zdrava prostata, manje juri zenske, manje ,,ide u ribolov,, , manje pije pivo, manji stomak, ima lepse telo, vise se bavi sportom da bi imao jos vise kondicije za sex i td.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA