VEROVALI ILI NE: Muškarci su emotivniji od žena!

Zbog nametnutih društvenih očekivanja, muškarci će retko pokazati svoja osećanja čak i u situacijama kad su preplavljeni njima. One zapravo uopšte nisu tako retke koliko bi se reklo na prvi pogled

  • 6

Tim neuropsihologa sa Majndlab instituta sproveo je istraživanje s namerom da naučno razreše dilemu jesu li muškarci zaista tako čvrsti kakvima se prave. Iako žene svoj pol smatraju nežnijim i osetljivijim, ispostavilo se da muškarci imaju snažnije fiziološke reakcije na srceparajuće video snimke od dama.

- Često previše pojednostavljujemo stvari i preterujemo u isticanju razlika između muškaraca i žena, te smo skloniji da se fokusiramo na dokaze koji podupiru već postojeće polne stereotipe. Naša studija sugeriše da muškarci osećaju jednako kao i žene, katkad i više, ali su manje skloni da pokazuju svoje emocije, zbog društveno usađenih očekivanja - smatra autor studije, doktor Dejvid Luis.

Na većinu prikazanih snimaka, koji su otkrivali različite emocije, muškarci i žene reagovali su isto. Međutim, na tople ljudske priče jači pol bio je dvostruko emotivniji od žena. Oni to nisu hteli da priznaju, a ženama se zbog toga čini da su one te koje su osećajnija bića.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir®

    26. jun 2014 | 09:42

    Zbog gusenja emocija, prosecan zivotni vek muskaraca je kraci...

  • Svevisnji

    26. jun 2014 | 10:37

    Ja to oduvek tvrdim

  • Ak47

    26. jun 2014 | 17:35

    Da zato sto muskarac vlada svetom I na njegovim ledjima se puno nosi. Naravno da smo emotivni ali krijemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA