Sedam znakova da ste pronašli ljubav svog života

Kad čovek upozna osobu koja je kao stvorena za njega, on to naprosto oseća, ni sam ne znajući kako. Ali nije na odmet da utvrdite gradivo i proverite da li je to što osećate TO!

  • 4

Život je raznolik, divan, nudi sve i svašta, granice ne postoje... ali sve to je jedno ogromno ništa, ako pored sebe nemate osobu s kojom ćete sve to da delite. Problem je u tome što nekima to ne polazi za rukom, a neki čak prerano i odustaju od mogućnosti da će jednog dana naći srodnu dušu.

Na drugu stranu su oni "srećnici" koji su tako što uspeli bez preteranih muka. Nadamo se da ste među njima, jer nema lepšeg osećanja od ljubavi. Voleti i biti voljen, geslo je kojim treba da se rukovodite u životu, a evo i nekih znakova koji jasno potvrđuju da vam to odlično ide i da ste pronašli ljubav svog života.

Komunicirate bez reči. Srodne duše mogu da čitaju jedna drugu kao otvorenu knjigu.

- Srodne duše se snažno povezuju na svakom nivou, neretko jedna drugoj završavaju rečenice, istovremeno posežu za telefonom kako bi se čule te vrlo često osećaju kao da ne mogu da žive odvojeno - kaže doktorica Karmen Hara. Klinička psihologinja i autorka knjige "Love Sense", Sju Džonson, dodaje da srodne duše takođe tačno znaju kako da odgovore na emotivne signale svoga partnera.

Jednostavno znate da ste pronašli "onog pravog" ili "onu pravu". U ovome slučaju nema mesta propitivanje je li to zaista "to". Kada upoznate srodnu dušu, to nekako jednostavno znate - glasić u glavi, leptirići u stomaku ili pak neobjašnjivi osećaji govore vam da ste upoznali srodnu dušu.

Fizička privlačnost je doslovce opipljiva. Hemija između vas dvoje bukvalno se može fizički osetiti, a elektricitet između vas ne dešava se samo na seksualnom nivou. Gotovo u svakoj prilici držite se za ruke i dodirujete, čak i nakon nekoliko godina veze.


Od prvog dana osećate se potpuno opušteno jedno pred drugim. Srodne duše sa lakoćom se prepoznaju i bez straha od osude pokazaće svoje pravo lice već pri prvom susretu. Srodne duše vrlo često imaju osećaj da se odavno poznaju te žele da ugode jedna drugoj. U društvu ljubavi svog života mnogi se znatno lakše opuste i dopuste sebi da budu ranjivi.

Ljubav vašeg života izaziva vas kao niko drugi. Veza sa srodnom dušom, uprkos svemu što mnogi pretpostavljaju, nije uvek med i mleko.

- Srodna duša nije uvek upakovana u savršen paket, a ni veza ne dolazi uvek bez izazova. Ipak, razlika je u tome što životne okolnosti i teški izazovi jačaju vašu vezu i povezanost koja vas drži zajedno i u teškim vremenima te vam pomaže da budete verni sebi - kaže Kailen Rosenberg, osnivačica kompanije "The Love Architects". Štaviše, na srodne duše se u velikoj meri oslanjamo kako bismo razvili svoju ličnost.

Možda se tako ne čini na prvi pogled, ali imate iste ciljeve. Veza sa srodnom dušom ne mora da znači da nužno uvek morate da imate iste stavove, ali krajnji ciljevi i ambicije su vam isti. Srodne duše uglavnom dele iste vrline i vrednosti te na svet gledaju kroz sličan objektiv.

Vas dvoje ste dve individue, ali prema svetu nastupate kao jedno. Srodne duše ponašaju se kao da su dva dela celine, a spoljni uticaji, bez obzira na sve, ne mogu da im unište vezu.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    2. jul 2014 | 12:34

    Ako je ovo istina,onda ja imam gomilu srodnih duša među bivšim momcima :D (bez prozivka na "gomilu" hahaha) Sve navedeno je jedna veza,od leptirića,preko hemije,do zajedničkih ciljeva,a da ne pričamo da živimo u ubeđenju posebno na početku veze da je baš taj onaj pravi. Zablude su deo života. Prosto ima ljudi sa kojima možete da trajete i sa kojima ne.

  • Tanja

    2. jul 2014 | 20:44

    Sve ovo mozete da nadete ali da se ne lazemo,zajednicki zivot,godine,deca,problemi ipak cine svoje.Jedino sto posle 7god.braka i 15godina veze sa jednim muskarcem mogu da porucim da svaka veza,brak...ima uspone i padove,lepe i manje lepe trenutke.Uz sve navedeno u tekstu bitno je prijateljstvo,razumevanje i poverenje.U suprotnom svaka veza na duze staze je osudena na propast.

  • bb

    2. jul 2014 | 13:49

    Ja evo nikad nisam imao sve ovo kod neke od bivših devojaka. Uvek je nešo falilo.. Kad čitam ovo deluje mi nerealno i nedostižno, pogotovu ovo za strast posle nekoliko godina veze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA