Ko kaže da s menopauzom prestaje seks? (VIDEO)

U menopauzi su žene seksualno aktivno kao i pre nje, a mnoge tvrde da im je u spavaćoj sobi postalo zabavnije otkako su prevalile četrdesetu, nego ikada pre

  • 5

Početak menopauze često se tumači kao trenutak u kojem žena počinje da stari. Međutim, istina je da za ogroman broj pripadnica nežnijeg pola menopauza zapravo predstavlja jedno vrlo srećno životno razdoblje. Naročito kad je u pitanju seksualnost!

Ovo potvrđuje novo istraživanje britanske kompanije “One Pool”, sprovedeno na više od 500 žena, prema kojem je skoro polovina ispitanica priznalo da su od početka menopauze u podjednakoj meri seksualno aktivne, ako ne i aktivnije nego pre. Ako se zanemare neprijatni fizički simptomi, žene se mahom osećaju samopouzdano, srećno i puno energije, naročito seksualne.

Osim toga, 10 odsto žena tvrdi da im je seksualni život daleko bogatiji i uzbudljiviji nego što je to bio u njihovim tridesetim, a isti procenat učesnica u istraživanju smatra da bi vrlo lako mogle da zamisle vezu s novim seksualnim partnerom.

Uprkos tome što 70 odsto žena oseća da menopauza više nije tabu tema u društvu, 42 odsto smatra da u tom periodu ne dobija dovoljno podrške iz svoje okoline. Najviše im nedostaje razumevanje kolega i šefova za njihove probleme, što muči čak 88 odsto žena u pedesetim godinama.

Prosečna starost u kojoj žene ulaze u klimakterijum je 51 godina, a taj period se obično opisuje kao "ogromna životna promena" koju obeležavaju promene raspoloženja, znojenje, valunzi i lošiji san povezan s neravnotežom hormona nakon gubitka menstruacije.

Evo šta se sve dešava u organizmu tokom menopauza:

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA