Kako ponovo verovati i voleti nakon preljube

Kada srce jednom nastrada, nije lako sastaviti deliće i nastaviti dalje. Još teže je nastaviti dalje kao da se ništa nije desilo

  • 14

Prevarene žene često imaju problem s poverenjem u novim vezama, što je sasvim razumljivo. Ako je bivši dečko ili muž bio neveran, kako znati da i novi momak neće da uradi istu stvar? Stručnjak za veze dr. Lori Mur kaže možemo da se oporavimo od prevare u ova četiri koraka.

Naučite nešto iz stare veze

Veza koja se završila zbog prevare ne mora biti samo tužna - može biti i poučna. Prevarena žena nikad nije kriva za ponašanje svog bivšeg, ali ta ista prevarena žena u novoj vezi može da bude opreznija. Možda ste previše otkrili prerano, možda imate previše poverenja i ignorišete znakove prevare, možda jednostavno birate pogrešne frajere. U svakom slučaju, prošla veza može da pomogne da u novoj prepoznate znakove i postavite se drugačije.

Razmislite o svojim osećanjima

Ako vam se čini da ne možete verovati svom dečku, razmislite da li za to postoji stvaran razlog ili je stvar u tome da imate traume zbog prošle veze. Ljubomora može da uništi vezu, a ako osećate ljubomoru i nepoverenje, važno je znati odakle to dolazi.

Budite sigurni da ste preboleli prošlu vezu

Nova veza može itekako ispaštati ako ste u nju preneli osećanja iz stare, pogotovo ako je reč o vezi u kojoj ste bili prevareni. Pre nego što možete da se upustite u novu, zdravu vezu, morate biti sigurni da ste se rešili većine negativnih osećanja koje nosite iz stare veze.

Postavljajte pitanja


Ako imate utisak da ne možete da verujete dečku prisutan zbog nečega što je on uradio, nemojte se ustručavati da postavite prava pitanja. U novoj vezi uvek pokušavamo da ocenimo da li je osoba s kojom smo stvarno vredna poverenja ili nije. Razmislite da li ste vi ta koja unapred odlučuje da je novi mladić zaslužio poverenje ili je stvarno to sam dokazao. Ako imate naviku dovršavanja njegovih rečenica i uveravanja same sebe da je dobar, moguće je da sledi razočaranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makarije

    9. jul 2014 | 10:07

    Prevara je normalna ako imate lose seksualne odnose u braku. Zato udate zene trudite se oko svojih muzeva a i muzevi oko zena da ne dodje do preljube. Jer sam imao vise prevara dok nisam zeni rekao dosta vise daj se malo vise interesuj u krevetu ili cu opet na stranu. Poslusala me i problem je resen :)

  • Djuro palica

    9. jul 2014 | 08:45

    Ako je uhvatis u prevari reknes joj lepo "nemoj vise,naljuticu se"

  • Blagota

    9. jul 2014 | 10:35

    Ako komšije saznaju ono što sam ja načuo biće svašta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA