Muškarci, zašto menjate boju glasa tokom udvaranja?

Jeste li primetili da čim krenete da se nabacujete nekoj dami kao da odjednom izgubite glas, a kad konačno smognete snage da progovorite, njegova boja postane potpuno drugačija?

  • 4

Kada su u društvu devojke ili žene koja im se dopada, muškarcima se automatski promeni boja glasa. Odjednom, oni počinju da govore dubokim, hrapavijim, ali i raspevanijim tonovima kojima pokušavaju da naglase svoju muževnost.

Ovo je dobra stvar za one momke koji su samci i u potrazi za partnerkom, jer na taj način izabranici šalju suptilne signale da su zainteresovani za nju. Međutim, vrlo je nezgodno kada oženjen muškarac potpuno nesvesno promeni boju glasa dok priča sa nekom atraktivnom damom, a njegova supruga to čuje.

Istini za volju, i žene u prisustvu muškarca koji im se dopada, počinju da pričaju nežnijim glasićem, nešto višeg tonaliteta nego obično, ali u daleko manjoj meri.

Naučnici sa Stirling univerziteta utvrdili su da je promena u boji glasa zapravo nesvestan mehanizam kojim zaista postajemo privlačniji suprotnom polu.

- Pored komplimenata, osmeha, dodira, pogleda u oči, zauzimanja specifičnog položaja tela i drugih neverbalnih signala, mi svoju romantičnu naklonost prema nekome pokazujemo i načinom na koji govorimo. Jednostavno, kad nam se neko sviđa, počnemo da mu se obraćamo svojim "zavodljivim glasom" – objašnjava Huan David Leongomez, autor studije.

Ipak, iako većina nas ove vokalne izmene radi potpuno nesvesno, mnogi muškarci znaju da će im dubok, muzikalan glas doneti veći uspeh kod pripadnica nežnijeg pola, pa manipulativno to i koriste.


- Međutim, problem nastaje kada pošten mladić pretera u ovoj igri. Žene intuitivno osećaju da su muškarci s preterano dubokim glasom “igrači”, odnosno momci koji devojke menjaju kao čarape, a takvima uopšte ne žele da daju šansu. Zato je važno znati kako da se nađe pravi balans – savetuje Leongomez.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA