Dame, ako budete previše upražnjavale seks, dobićete ovu bolest!

I previše seksa može da ima neprijatne posledice, a preterana seksualna aktivnost može da rezultira neprijatnom nuspojavom - infekcijom urinarnog trakta

  • 9

Ukoliko ste sklone iritantnim i bolnim urinarnim infekcijama, znajte da niste same i da u pitanju nije ništa neobično.

Zapravo, medicinski stručnjaci za ovu vrstu infekcije imaju zajednički naziv – "bolest medenog meseca". U pitanju je infekcija koja pogađa milione žena i učestala je pojava nakon mnogo seksa, piše Womens Health.

Uretra, cev koja vodi do bešike, nalazi se u neposrednoj blizini vagine. U toku seksa, bakterije iz vagine mogu doći do uretre, odakle se šire do bešike.

- Kad imate mnogo seksa, to vas može učiniti osetljivijima na ove infekcije-, pojašnjava Meri Džejn Minkin, ginekolog i profesork sa medicinskog fakulteta na Jejlu.

Jedna teorija kaže da se infekcija javlja budući da vaše telo nije naviklo na bakterije kojima ste izložene od strane vašeg partnera, ali Minkin ističe kako to nije istina. Ona smatra da infekciju uzrokuju bakterije iz vašeg tela. Dakle, krivac za infekcije nije vaš partner, nego činjenica da ste malo preterali sa seksom.

Ginekolozi predlažu da koristite dosta lubrikanta kako biste sprečili mogućnost iritacije, koja lakše dovodi do razvoja infekcije. Uriniranje nakon seksa takođe može da pomogne, ističu. Ukoliko ste podložni ovim infekcijama, može pomoći i sok od brusnice, koji zapravo sprečava bakterije da se lepe na zid bešike

Takođe, vaš doktor vam može prepisati uroseptik, antibiotik kojeg možete uzimati i preventivno ili nakon seksa, koji donosi veliki broj antitela u vaš urin (ne u krv, tako da neće rezultirati pojavom gljivične infekcije). Moguće je i da vam prepiše nisku dozu antibiotika koje ćete uzimati dnevno tokom nekoliko meseci kako bi se promenila flora u vagini.


Ginekolog Minkin preporučuje i da posetite doktora da biste videli da li možda postoji neki problem zbog kog ste podložnije urinarnim infekcijama. U svakom slučaju, postoji način da rešite svoj problem.

- Ako imate česte urinarne infekcije, idite kod doktora – ne morate da prestanete sa učestalim seksom-, poručuje dr. Minkin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • irena

    19. avgust 2014 | 18:08

    Dobro, šta to Znači malo preterali sa sexom? 3X na dan pa svaki dan? JEL TO PRETERIVANJE? Meni je normalno da svaki dan vodim ljubav. Nekada i 2X! Pa živa i zdrava. Plus zadovoljna!

  • Јован

    19. avgust 2014 | 17:40

    Хвала! Ионако имамо потешкоћа да их наговоримо на исти! :P

  • džordž

    19. avgust 2014 | 23:43

    jel opasno za krajnike ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA