SEKS NA USTA ULAZI: Hrana za orgazam iz snova (1. deo)

Ukoliko vas kopka kako bi trebalo da izgleda savršena večera koja će vas oboje lagano uvesti u pravu erupciju strasti, evo nekoliko smernica…

  • 2

Zeleno, volim te zeleno

Priznajte da ste mislili da se Mornar Popaj bez ikakvog smislenog razloga kljuka svim onim silnim konzervama spanaća. E, pa grdno se varate. Sve zeleno povrće, a posebno spanać, predstavlja pravu pravcatu vijagru.

U njemu ima puno vitamina E, zaslužnog za stvaranje seksualnih hormona, a bogat je i manganima, koji su neophodni za normalno lučenje estrogena, a samim tim i za žensku plodnost. Takođe, sve lisnate biljke zelene boje u sebi sadrže mnogo cinka koji je poznat po svom snažnom uticaju na muški libido i kvalitet spermatozoida.

Seme plodnosti

Semenke suncokreta, bundeve, lana, soje, leblebije i drugih biljaka takođe su prijateljski nastrojene prema seksualnim hormonima.

Šaka lanenih semenki dnevno podiže nivo testosterona, a o značaju omega-3 masnih kiselina u ovim plodovima i da ne govorimo. Semenke bundeve, pored toga što u sebi sadrže dosta cinka, važne su i za očuvanje funkcije prostate.

Riba i plodovi mora

Bilo da su u pitanju skupocene ostrige, jastozi ili obična morska riba, znajte da ovakva hrana u sebi kao da sadrži seksualne droge. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje ubrzavaju metabolizam i čine da se osetimo kao preporođeni, dok vitamin B podstiče plodnost.


Takođe, sastojci iz morskih plodova podstiču lučenje dopamina, hormona koji pali lampice zadovoljstva u našem mozgu. Ostrige su od pamtiveka poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima i o tome više ne mora ništa da se priča.

Koštunice

Naučnici tvrde da je redovna konzumacija svih vrsta oraha, lešnika, badema i pistaća proporcionalno srazmerna izdržljivosti u seksu. Šaka ovog voća dnevno i o vašem seksualnom potencijalu govoriće čitava čaršija.

Voćno ushićenje

Zbog vitamina C, sve voće ima svoj deo zasluge u orgazmičkim iskustvima. Svakodnevno unošenje od 500 do 1000 miligrama ovog vitamina iz prirodnih izvora povećava broj i kvalitet spermatozoida. Posebno se preporučuje kivi i sve drugo južno voće, ali ni domaće jagode i kupine nimalo ne zaostaju.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chudo Veliko

    15. mart 2012 | 20:42

    jes, da mu to sve pripremim pa da mi zaspe:)

  • Ledra

    18. april 2012 | 01:14

    Hhahahhaha a nasmija me :)) aa kako bi se finoo izvrnuo posle ovakve vecere..:)) pa bi planirano ostavio za sutra..;))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA