Znate li na koliko načina žena može da doživi orgazam?

Svima je poznato da je ženska seksualnost kompleksnija od muške, kao i da se ženski orgazam razlikuje od muškog, međutim iznenadićete se na koliko načina žena može da doživi orgazam

  • 8

Kada je seks u pitanju, Trejsi Koks svakako spada među vodeće stručnjake. Ona tvrdi da žena može da doživi nekoliko različitih vrsta orgazma. Evo kako ih je razvrstala:

KLITORALNI ORGAZAM

Najčešći tip orgazma nastaje stimulacijom klitorisa i područja oko klitorisa. Mnogi seksolozi vode raspravu da li je zapravo svaki ženski orgazam povezan na neki način s klitorisom. To opravdavaju time da čak i ako doživite orgazam putem penetracije to je zato što koren klitorisa doseže duboko i može biti stimulisan i tokom seksa. Vode se rasprave i koliko veličina i pozicija klitorisa utiče na postizanje orgazma. Ako štrči i smešten je niže, žena će lakše postići orgazam.

orgazam

ORGAZAM G-TAČKE

G tačka je tema brojnih rasprava kada je ženska seksualnost u pitanju. Da li postoji ili ne postoji, gde se tačno nalazi, kako je stimulisati... Teme su brojne. G tačka se nalazi u unutrašnjosti par centimetara od ulaza u vaginu, a smeštena je na prednjoj strani. Stručnjaci savetuju da tokom misionarske poze ispod guze stavite 1-2 jastuka - bićete oduševljeni rezultatom.

OPIJAJUĆI ORGAZAM

On je kombinacija klitoralnog orgazma i onog postignutog stimulacijom G tačke. Najlakše ćete ga postići ako kombinujete poze koje najbolje stimulišu vašu G tačku, a ujedno ćete vi ili partner stimulisati klitoris.

orgazam

AKTIVNI ORGAZAM

Nekoliko trenutaka pre vrhunca, počnite da stiskate mišiće koje koristite tokom takozvanih Kegel vežbi.

VIŠESTRUKI ORGAZAM

Trik postizanja višestrukog orgazma je u stimulaciji različitih zona različitim tempom i jačinom, a ne fokusiranje na samo jednoj zoni. Nakon što ste doživeli orgazam, neka vaš partner prestane sa stimulacijom klitorisa i neka se prebaci na neku drugu erogenu zonu koju volite.


ORGAZAM U SEKVENCAMA

Mnogi veruju da je upravo ovde reč o višestrukim orgazmima. Razlika je što višestruki orgazam traje mnogo duže i intenzivniji je. Kada je orgazam u sekvencama u pitanju, reč je o više orgazama tokom jedne seanse seksa. Ovde takođe vredi isto pravilo – raznolikost i stimulacija različitih erogenih zona.

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    10. septembar 2014 | 21:27

    Ja jos uvijek nisam dozivela taj vaginalni orgazam, iliti Orgazam G tacke ... Za mene totalna nepoznanica :( za 3god braka :(

  • lazio

    11. septembar 2014 | 13:18

    Ako neko ne moze da dozivi orgazam oralnim putem e onda je veliki problem...

  • Zoki nis

    10. septembar 2014 | 18:05

    Na dva. Brzo i sporo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA