Jedite ovo i porašće vam grudi!

Idite do radnje zdrave hrane i nećete morati da ugrađujete silikone! Ova hrana dokazano utiče na mlečne žlezde

  • 15
Devojke sa velikim grudima Foto: vasi.net

Postoje  namirnice i lekovito bilje koji su poznati po uticaju na mlečne žlezde.

Oni pomažu prirodno i bezbedno uvećanje grudi zahvaljujući bogatoj sadržini fitoestrogena.

Neke od najpoznatijih namirnica su:

SOJA

Najbogatija izoflavonima, koji su najmoćniji fitoestrogeni, je soja. Sojini izoflavoni deluju selektivno regulišući nivoe estrogena. Na taj način oni ili podstiču ili potiskuju sintezu estrogena u krvi zavisno od njihove momentalne količine u organizmu.

Izuzetan plus sojinih izoflavona jeste da je njihovo delovanje potpuno identično sa delovanjem estrogena u ženskom organizmu i to da ne izazivaju neželjene efekte (za razliku od, recimo, sintetičkih estrogena koji se koriste u terapijama kod kojih se hormoni zamenjuju). S obzirom na sve to, izoflavoni soje ne podstiču hiperplaziju. U medicini izoflavoni soje koriste se kao sredstvo koje smanjuje arterijalni pritisak, jača kardiovaskularni i nervni sistem, potiskuje „vruće talase” u periodu menopauze.

SLATKI KROMPIR

Divlji jam ili meksički slatki krompir poznat je kao biljka žena. Njegovu biološku aktivnost uzrokuje visoka sadržina diosgenina – fitohormona koji kontroliše odnos progesteron–estrogen kod žena. Na taj način pomaže održavanje hormonalne ravnoteže u organizmu i doprinosi uklanjanju predmenstrualnog sindroma menopauze.

Divlji jam uveliko je poznat po svom efektu širenja tkiva u ženskim grudima čime dolazi do njihovog povećanja i stezanja na prirodan način. Drugi pozitivni efekti su poboljšano raspoloženje, bubrenje usana (usled uticaja estrogena) i čišćenje kože od pega i drugih mana.


HMELJ

Dokazano je da je ekstrakt cvetova (šišarki) hmelja bogat izvor fitoestrogena i ima estrogensko delovanje na organizam. Fitoestrogeni hmelja poboljšavaju hormonalnu ravnotežu kod žena i jačaju njihov libido. Povoljno utiču i na kožu tela. Ekstrakt hmelja poseduje aktivno termoregulaciono delovanje. Primenjuje se kod nervnog uzbuđenja, nesanice, polnog uzbuđenja, klimakteričkih nervnih tegoba.

Naučna istraživanja koja su sprovedena na univerzitetu u Oregonu utvrdila su da hmelj sadrži visoke doze prirodnog antioksidansa ksantohumola koji ne samo što usporava starenje, nego blokira prekomernu aktivnost hormona testosteron i estrogen, a time štiti od razvoja raka dojke, jajnika i debelog creva.

ANIS

Zvezdasti anis sadrži fitoestrogene koji pomažu normalan razvoj i funkcionisanje jajnika. Pomaže ravnotežu žlezda unutrašnje sekrecije i razmenu materija u organizmu. Doprinosi regulisanju mesečnog ciklusa i obezbeđuje blagovremenu ovulaciju. Ublažuje neugodne tegobe klimaksa. Zvezdasti anis podstiče sekreciju gastrointestinalnog sistema, pluća i mlečnih žlezda.

(Telegraf.rs/Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Procitaj, mozda ce ti koristiti...

    13. septembar 2014 | 18:57

    Ja znam jednu devojku koja nema uopste bas nesto velike grudi, ni zadnjicu... Al kad me pogleda i obrati mi se, ja odmah zaboravim na druge devojke. Glas joj je predivan. Kad mi pocne nesto pricati srce mi odmah ubrza. Kakvi su joj samo prsti divni. Al steta, ima momka.

  • bla

    13. septembar 2014 | 20:31

    samo vi mazite margarin i ima vam porastu 100%......da je ovo tacno sto pise sve svetske silikonke bi to radile ne bi se sekle i trpele ko zna sta sve nedeljama.....

  • 3xxl

    13. septembar 2014 | 20:26

    trljajte se toalet papirom izmedju grudi, narast ce vam kao i straznjica, ima da budu iste velicine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA