Evo šta je potrebno za srećan brak

Na sreću u braku znatno utiče činjenica koliko je njime zadovoljna žena. Ovo svakako predstavlja značajan obrt, s obzirom na to da je do pre nekog vremena, u skladu sa patrijarhalnim odnosima, sve bilo podređeno muškarcu, pa tako i bračna sreća

  • 6

Nije reč o tome da su se stvari okrenule kao u ogledalu, i da je danas u braku sve podređeno ženi, nego da je za bračnu sreću potrebno da oba partnera budu srećna.

Debora Kar, sa univerziteta u Nju Džersiju, analizirala je 400 bračnih parova gde je supruga imala barem 60 godina i koji su u proseku trajali oko 40 godina.

Utvrdili su da, bez obzira kako se muškarci osećaju u braku, oni su generalno srećniji kada su brakom zadovoljne njihove supruge.

Dok su žene manje sretne kada im je suprug bolestan, muškarci ne dele taj osećaj kada su bolesne njihove supruge, takođe je pokazala studija.

To se može objasniti time što se supruge najčešće brinu o svojim bolesnim muževima, dok se u obrnutom slučaju žene često ne oslanjaju na muževe, nego, na primer, na ćerke.

(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    17. septembar 2014 | 14:00

    Najbitnije da su oba partnera ziva i zdrava, pa sve ostalo.

  • Atina

    17. septembar 2014 | 11:15

    A da bi zena bila srecna potrebna je samo jedna kucna pomocnica :) Kuca cista,rucak spreman,ves opran i opeglan, te supruga i majka moze da se posveti djetetu i muzu :-)

  • deki

    20. septembar 2014 | 00:04

    potrebno je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA