Da li ste se i vi smuvali s drugom ili drugaricom, pa posle pokajali?

Verovali ili ne, skoro svaki treći muškarac ili žena u jednom periodu svog života ušli su u romantičnu vezu sa osobom koja im je pre toga bila prijatelj. Nažalost, neretko se ovakve šeme na kraju završe katastrofalno

  • 10

Jeste li se i vi nekad zaljubili u druga ili drugaricu? Ako je verovati najnovijem onlajn istraživanju, svaka treća osoba jeste. Skoro 38 posto muškaraca bilo je zainteresovano za neku od svojih prijateljica. Žene ipak nešto lakše kontrolišu svoja osećanja, pa je tek 29 odsto dama gajilo emocije prema svom drugaru.

Ipak, da ovakva ljubav ne mora da ostane neuzvraćena pokazuje podatak da je oko 32 odsto ispitanika otišlo korak dalje, odnosno imali su nešto sa osobom s kojom su se do tad samo družili. Deset odsto priznaje da se poljubilo s više od jednog prijatelja.

S obzirom na to da je prirodno tražiti ljubav u stvarima koje su nam bliske, ne čudi podatak da je čak 40 odsto mladih bilo u vezi sa bratom, sestrom ili rođacima svojih prijatelja. Premda se četvrtina “ortačkih smuvavanja” završila akcijom u krevetu, uglavnom bi do toga došlo nakon burne, pijane noći.

Nažalost, petina na ovaj način započetih odnosa završila se prekidom prijateljstva, a 13 odsto se pokajalo što su se uopšte upuštali u romansu.

- Najveći problem leži u tome što je vrlo lako skliznuti iz prijateljstva u ljubav. Posebno što ako izlazite stalno u istom krugu ljudi, vi realno i nemate šansi da upoznate nekog novog. Zato je sasvim prirodno da se okrenete onome što vas okružuje, ali što skriva mnoge zamke. Na primer, to što vam je neko prijatelj ne mora da znači da se kompatibilni za vezu, a još je teže raskinuti iz straha da ćete izgubiti ne samo tu osobu, već i sve zajedničke drugove i drugarice – objasnila je Kejt Tejlor, stručnjak za veze.


Da li ste vi nekada bili u iskušenju da se smuvate s ortakom ili ortakinjom?

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JANA

    19. septembar 2014 | 13:56

    Uvek sam nekako mogla da odvojim drugarstvo sa muskarcima od zaljubljivanja ,jer sam sa skolskim drugovima i na krevetu istom spavala bez ikakvog osecaja nelagodnosti a sa nekim ko je vise od toga i pri novogodisnjem plesu se dogadja razbuktavanje emocija. Hocu reci da postoje muskarci sa kojima bih mogla biti ortak i na pustom ostrvu bez bojazni da se pretvori u nesto drugo,SA MOJE STRANE.I POSTOJE ONI SA KOJIMA NE BIH MOGLA NISTA DA GARANTUJEM .

  • *

    19. septembar 2014 | 14:01

    Ja sam vec godinu dana u vezi sa najboljim drugom

  • Baki

    20. septembar 2014 | 12:02

    Da i imamo dva deteta od 10 godina i 6 godina.... hehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA