Prednosti i mane veze na daljinu

Da li vam se nakad desilo da ste odustali od neke veze zbog toga što druga osoba ne živi u istom gradu? Zahvaljujući savremenim sredstvima komunikacije, veze na daljinu više nisu nemoguće, ali da nije lako - nije.

  • 8

Nije sve tako crno! Veze na daljinu imaju i svoje prednosti, zato, pre nego što odustanete od ovakve avanture, važno je sagledati stvari iz svih uglova.

Negativno: Manjak dodira, poljubaca...

Održavanje ljubavne veze je samo po sebi teško, a veza na daljinu naročito je osetljiva jer veliki stres unose i kilometri koji vas dele. Manjak dodira, druženja i poljubaca ne može zameniti ni sva tehnologija. Zbog toga se partneri mogu udaljiti, posebno ako druga polovina nije u mogućnosti da prisustvuje svim važnijim životnim događajima kao što su rođendani, godišnjice...

TAMABEPA, Seks, Predigra, Erogene zone, Vrat, Zavođenje

Pozitivno: Više slobode

Osim loših strana, veze na daljinu imaju pozitivne strane. Partneri imaju više vremena da rade na sebi, da uživaju u hobijima i dozi slobode koju ova vrsta odnosa pruža. Družite se s prijateljima i nemojte da zanemarite svoj društveni život, pa neće biti razloga da se ljutite na partnera ako on radi isto.

Negativno: Ljubomora i manjak poverenja

Poverenje i ljubomora, veliki su problem u svakoj vezi, naročito ako vas dele kilometri udaljenosti. Ljubavnici na daljinu polako stvaraju novi život nezavistan od partnera i pritom je teško zadržati hladnu glavu. Ako voljena osoba upoznaje nove ljude ili se kojim slučajem ne javi na vreme, ne treba odmah da paničite. Važno je da se izgradi stabilan odnos pun poverenja, jer na kraju, očekujete da vam bude uzvraćeno istom merom.

Pozitivno: Svaki susret je kao medni mesec

Vreme koje provode zajedno je dragoceno. Ljubavnici na daljinu svoje zajedničke trenutke uspevaju da iskoriste bolje nego drugi parovi koji zajedničke trenutke ponekad uzimaju zdravo za gotovo. Parovi koji su u vezi na daljinu tada se u potpunosti posvete jedno drugom i ti susreti nalikuju na medeni mesec.

Negativno: Idealizovanje partnera

Parovi u vezi na daljinu retko se viđaju, i najčešće sve zajedničke trenutke nastoje da iskoriste do najbolje što mogu. To može rezultirati idealizovanjem partnera i njegovih dela. Međutim, u takvim, pomalo savršenim situacijama, teško je uvideti kako bi se partner snašao u svakodnevnim događanjima u kojima nema mesta strasti, već brigama i problemima.


Pozitivno: Vrući začin za seksualni život

Daleko od očiju ne mora nužno biti loša stvar za vezu. Veliku udaljenost partneri mogu iskoristiti na najbolji način i začiniti svoj seksualni život vrućim SMS porukama, striptizom preko Skajpa ili iznenadnom posetom. To su samo neke stvari koje ljudi inače uzimaju zdravo za gotovo, ali ne i parovi koje dele stotine kilometara.

Negativno: Mobilni telefoni su često uzrok nesporazuma

SMS poruke, četovi i mejlovi mogu uneti nemir u vezu jer se iz njih ne može iščitati pravi ton. To može zbuniti partnera i uzrokovati nesporazum. Nijedna strana ne može po govoru tela odgonetnuti šta onaj drugi hoće da kaže, pa je važno biti otvoren.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    24. septembar 2014 | 18:38

    Ja imam vezu na daljinu, i mogu reci da je savrsena i da traje tri ipo godine.. Zaljubljena sam kao prvog dana, cak i vise.. Svaki susret je sve lepsi i lepsi, zelimo se sve vise i vise.. Ne bih ga menjala ni za sa na svetu! Imam veliko poverenje u njega, i on u mene.. Dodju nekad trenutci "krize" ali kada prevazidjemo to, onda smo sve jaci i jaci! Sad sam sigurna da nas nista nece razdvojiti! I nadam se da cemo uskoro ziveti u istom gradu i drzavi!

  • Nis

    24. septembar 2014 | 18:47

    Ja sam upravo izasao iz takve veze. Stvarno je pravo mucenje kad nekog volite a ne mozete da budete s njim kad hocete, nema nista gore!

  • Paja Patak

    24. septembar 2014 | 17:26

    Moji sms-ovi su nekad prevruci ali je ipak bolje uzivo:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA