MUŠKARCI: Da li i vi čupkate dlačice "tamo dole"?

Da li i vi depilirate intimne delove svog tela? Savremeno doba donosi velike promene na svim planovima, kako tehnološke, tako i kulturalne, pa više nije neobično da i muškarci ulepšavaju svoje telo na načine koji su do skora bili rezervisani samo za žene

  • 34

Do pre neku godinu, ili desetinu godina u progresivnijim delovima sveta, razgovori o brazilskoj depilaciji, čupkanju dlačica ili brijanju nogu, nisu se mogli čuti u muškom društvu. Danas je situacija drastično drugačija. Mislite li da je to normalno?

Brijanje, čupkanje dlačica i depilacija intimne zone postali su i muška svakodnevica. Svaki šesti muškarac od 16. do 24. godine redovno uklanja dlačice s tela. Međutim, ovom trendu nisu odoleli ni stariji muškarci koji uzore vide u Dejvidu Bekamu, Kristijanu Ronaldu i Tomu Kruzu.

Oko 12 odsto pripadnika jačeg pola depilira pazuhe i leđa, šest odsto uklanja dlačice sa zadnjice, pet sa ruku, a četiri procenta njih depilira noge. Svaki peti muškarac misli kako se od njega očekuje da ukloni dlačice s grudi, a 29 odsto ih je barem jednom depiliralo intimnu zonu, potvrdila je studija koju je sprovela britanska kompanija Mintel.

- Polovina muškaraca misli kako danas postoji veći pritisak zbog izgleda nego ranije. Moderni muškarci dosta paze na svoj izgled, a pritisci stižu s malih ekrana i naslovnih strana časopisa. Oni uzore vide u poznatim ličnostima, ali i plivačima koji su poznati po tome da depiliraju celo telo - istakli su autori studije.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiffmeister

    10. oktobar 2014 | 08:43

    Normalno da depiliram . Pa koja devojka voli sumu dole :)

  • cetinje

    10. oktobar 2014 | 10:13

    zamisli kad te pita sin dje si upoznao majku a ti mu kazes u salonu za depilaciju......

  • supercar

    10. oktobar 2014 | 08:40

    Naravno da depiliram... Idem redovno u teretanu i u svlačionici primećujem da ga svi briju. izgleda moćnije :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA