LJUBAV DO POSLEDNJEG DAHA: Nakon 65 godina braka, umrli zajedno držeći se za ruke (FOTO)

Diva i Italvino zavoleli su se davne 1948. godine, venčali se godinu dana kasnije i proživeli divan zajednički život ispunjen romantikom. A onda, iako je starost je stigla po svoje, sudbina je bila milosrdna i nije ni smrti dozvolila da ih rastavi

  • 2

Brazilski par Italvino i Diva Poza su nakon 65 godina braka, tokom kojeg su stekli desetoro dece i 14 unučića, preminuli u razmaku od nekoliko minuta i to ležeći jedno pored drugog, držeći se za ruke u istoj bolničkoj sobi.

Italvino koji je imao 89 godina s leukemijom se borio od avgusta prošle godine. Diva je u aprilu saznala da i ona ima tumor. Prošle nedelje njeno se stanje pogoršalo i odlučila je da okupi sve svoje najdraže oko bolničke postelje.

- Kao da je predosetila da je njeno vreme blizu, pozvala je čitavu familiju da joj dođe u posetu. Potom su medicinske sestre odlučile da mog dedu stave i istu sobu, krevet do kreveta, tako da i u poslednjim trenucima života mogu da se drže za ruke - ispričao je unuk bračnog para Rafael Maks.

Italvino je preminuo prvi.

- U tom trenutku se i baka smirila. Kao da joj je deka otvorio vrata i pustio je da i ona ide. Umrla je u roku od 40 minuta – rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA