Danas je dan bez brusa!

Žene širom sveta danas neće nositi brus! Da li je to praznik za muškarce? Ipak ne. U pitanju je podizanje svesnosti o raku dojke, i važnosti njegove prevencije. Hoćete li i vi skinuti grudnjak danas?

  • 19

Da li ste čuli za dan bez brusa? A za rak dojke? “Praznik za grudi”, 13-ti oktobar, dan kada žene ne nose grudnjake kako bi podigle svesnost o raku dojke, i ukazale na važnost prevencije ove strašne bolesti.

Običaj je oslobađajući za mnoge žene kojima prija da ne nose brushalter, a i cilj je plemenit, međutim, ne misle svi tako. Neki ljudi smatraju ovaj običaj veoma uvredljivim.

Uprkos tome što je postignut veliki progres u tretmanima za rak dojke, on još uvek odnosi brojne živote, a naučnici i dalje nisu sasvim sigurni šta je pravi uzrok. Zato je naše jedino, i najvažnije, oružje u borbi protiv ove bolesti, upravo prevencija!

Otkrivanje raka dojke u ranoj fazi je ključno za lečenje. Zato je jako važno redovno ići na preglede, i vršiti samopregledanje, prema instrukcijama lekara.

Dame, ako želite, skinite vaše grudnjake danas i obavestite svoje prijateljice. Time ćete se pridružiti svetskoj borbi protiv raka dojke. I, naravno, PREGLEDAJTE SE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ona

    13. oktobar 2014 | 18:23

    Podrzavam,u busu sam,nije bas momenat,ali cim stignem kuci skinucu ga odmah:-)

  • COCA COLA

    13. oktobar 2014 | 16:17

    Meni je svaki dan bez brusa radost . :-))

  • The Spatula

    13. oktobar 2014 | 17:45

    Zato danas bradavice poskakale.... Mmmmmmmm...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA