KAKVI POSLODAVCI: Oni svojim radnicama poklanjaju vantelesnu oplodnju!

Gigantske kompanije Fejsbuk i Epl su ženama koje su zapslene kod njih dali jednu kranje neobičnu ponudu

  • 0

Dva giganta Silicijumske doline, poznati i kao inovatori na polju menadžmenta, kompanije Facebook i Apple, odlučili su da ženema koje rade za njih plate veštačku oplodnju i tako ih oslobode teške dileme "porodica ili karijera".

Kako prenosi televizija NBC Njuz, nova pogodnost će zaposlenim ženama u ove dve kompanije omogućiti da odlože brigu o potomstvu tako što će, o trošku poslodavca, zalediti svoje jajne ćelije.

Fejsbuk i Epl, čija je želja da privuku što više talentovanih žena u svoj sektor, te im omogućiti da nesmetano grade karijeru bez da pritom moraju da žrtvuju porodicu, planiraju da izdvoje do 20.000 dolara za pokrivanje medicinskih troškova zamrzavanja jajašaca.

NBC News navodi da je Fejsbuk nedavno počeo da primenjuje program plaćanja medicinskih postupaka, a da će Epl to učiniti od januara 2015. godine. Zamrzavanje jajnih ćelija je proces koji godinama postoji. Zahvaljujući njemu, žene dobijaju priliku da rađaju i u periodu u kojem obično nisu više plodne.

Mnoge žene prinuđene su da biraju između porodice i karijere, jer su upravo najplodnije godine za rađanje one u kojima se od njih očekuje da se najviše založe na poslu. Istraživanje koje je objavio BiznisVik pokazalo je da od 183 žene koje su zamrznule svoje jajne ćelije, njih 19 odsto je reklo da bi decu rodile ranije da je poslodavac bio spreman da im izađe u susret.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA