ŠTA JE VAMA VAŽNIJE: Seks ili hrana?

Ranija istraživanja pokazala su da bi većina dama, u slučaju da ih neko natera da biraju, pre izabralo mesec dana bez seksa, nego isti period bez čokolade. No, kako stvari stoje s pripadnicima takozvanog jačeg pola?

  • 16

Verovali ili ne, iako put do njihovog srca vodi preko stomaka, muški mozak programiran je tako da će uvek seksu dati prednost nad hranom.

Tako barem pokazuje istraživanje sprovedeno na valjkastim crvima, nematodama po imenu “caenorhabditis elegans”. Naučnici s Ročester univerziteta utvrdili su da je muški pol u stanju da u potpunosti potisne osećaj gladi, kako bi se koncentrisao na 'lov' na ženski.

55fe4810-3add-0132-4104-0ebc4eccb42f

Istraživanje ukazuje na delikatne promene u kretanju impulsa mozgom koje uslovljavaju promene u ponašanju između žena i muškaraca.

- Dok znamo da na ljudsko ponašanje utiče veliki broj faktora uključujući kulturne i društvene norme ovi rezultati pokazuju bazične biološke mehanizme koji osim što objašnjavaju razlike u ponašanju muškaraca i žena, otkrivaju zašto je jedan pol podložniji određenim neurološkim poremećajima - izjavio je istraživač Daglas Portman.

(Telegraf.rs / Science Blog)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA