Da li se parovima koji prave bebu smučio seks?

Želja da postanu roditelji, skoro polovinu parova koji imaju problema s plodnošću, košta smanjenog užitka u seksu. Pritisak je ponekad toliko jak, da su svađe neminovnost

  • 5

Skoro 50 odsto bračnih parova, koji duže od godinu dana intenzivno pokušavaju da naprave dete prirodnim putem, a to im ne polazi za rukom, imaju problema u svom odnosu. Umesto da uživaju u vođenju ljubavi, oni tempiraju vreme za seks, što neretko dovodi do nesuglasica, svađa, pa i međusobnog udaljavanja.

Začeće predstavlja takav pritisak, da svaki peti par ima odnos isključivo za vreme ženine ovulacije, a 40 odsto onih koji pokušavaju da naprave bebu više uopšte ne uživaju u intimnostima u spavaćoj sobi.

Zbog problema sa plodnošću ljudi su pod stresom, osećaju se depresivno, a deo njih ima utisak da ih okolina osuđuje što još uvek nisu postali roditelji.

Čak 13 odsto muškaraca i žena strahuje da će ih voljena osoba ostaviti zato što ne mogu da im podare decu “iz prve”.

 

Osim na vezu, problemi utiču i na njihov društveni život, jer najčešće izbegavaju prijatelje koji imaju porodicu, porodična druženja, pa čak i odlazak u park, potvrdilo je najnovije istraživanje.

Skoro 40 posto parova odlagalo je roditeljstvo, čekajući neki povoljniji trenutak, a sada 66 odsto njih žali zbog te odluke.


Najčešći razlozi zašto su se odlučili za to jesu činjenica da partner nije bio spreman, nisu imali dovoljno novca ili su čekali da prvo kupe stan ili kuću.

- Pokušaj da se ostane u drugom stanju ostavlja posledice i na drugim aspektima života. Zato je važno da se parovima, koji pokušavaju da dobiju dete i na tom putu se suočavaju sa poteškoćama, pruži emocionalna podršku - istakla je Suzan Sin, direktorka britanske Mreže za neplodnost.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    25. oktobar 2014 | 11:20

    Ja i supruga samo bili tada skoro 9god u braku i jos nismo zeleli decu...onda su bake poludele i pocele da nam pustaju buvu kako to nije lako....kako to nije ono....odes na pijac i kupis kilo grožđa...to traje nekad i godinama...jedino mi nemamo unučiće...ce se besimo ako pdhitno ne obijemo nuce i td... Onda se moja zena naravno primila na te matore fore...i krenulo je intezivno sexualno zlostavljanje. Tad nikad nije bila umorna kada dodje sa posla,uvek neki novi sexi donji ves...svasta nesto,heee...nakon tri meseca pozitivan test trudnoce....dobili brdo dece....babe srecne i nece se bese...nemoze hi isteras iz kuce...a od sexa ...samo uspomene,hee...

  • Zoks

    25. oktobar 2014 | 13:01

    Kod tih nazovi parova, veza je malo jaca od kisele vode.

  • Jos ovu noc...

    25. oktobar 2014 | 11:55

    I dodje majstor da popravi bojler...i zena postade majka... i svi srecni i zadovoljni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA