U ozbiljnoj vezi ne smete da ćutite!

I muškarci i žene podjednako prave grešku da prećutkuju ono što im smeta u vezi. To se dešava zbog toga što im je stalo do voljene osobe i ne žele da je povrede, ali efekat je potpuno suprotan. Ako nekoga hoćete da poštedite vaših pravih misli, to znači da ga ne smatrate dostojnim istine

  • 0

Ne postoje veze u kojima nema potresa, uspona i padova i poneka svađa, nego samo miran odnos i neprekidna harmonija. Međutim moguće je težiti tom idealu i ostvariti kvalitetniji zajednički život.

Trik je u tome da se problem mora rešavati odmah, pre nego što preraste u sukob.

Često se unutar jednog odnosa izmeni čitav niz osećanja i stanja za koje nismo ni slutili da ih možemo doživeti, pa na neki način iznenade i nas.

A u spektru svih iskustava najnezgodniji su sukobi za koje možete biti manje ili više pripremljeni.

Bekstvo od sukoba jednako je loše kao i njegovo izazivanje jer se najčešće pretvara u guranje pod tepih nerešenih pitanja zbog straha od reakcije partnera. Tako će reagovati ljudi s manje samopouzdanja, nesvesni toga da time što prećutkuju nezadovoljstvo, omogućavaju da se ono nagomila.

Nezadovoljstva su sastavni deo života, a građenje odnosa je veština koja se može naučiti. Zato je važno što pre promeniti način na koji se suočavate s problemima kako biste dozvolili svojoj vezi da se razvija. Kada se borimo s partnerom, obično ga za nešto optužujemo, a pošto svađa ne pomaže, gomilaju se frustracije.


Ali problemi mogu biti put do bolje i jače veze, ako umete da ih proživite bez previše potresa i prebacivanja. A nećete pogrešiti ako stalno imate na umu jedan cilj - iskren i predan odnos s partnerom.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA