Evo zašto morate da imate seks s barem 21 ženom!

Ako mislite da nije dobro za vas da budete promiskuitetni, razmislite još jedanput, jer vaše zdravlje ne misli tako. Ako hoćete da dočekate lepu starost, potrudite se da u krevet odvučete barem dvadesetak žena. Naravno, koristeći kondom!

  • 24

Verovali ili ne, od raka prostate možete se zaštititi tako što ćete imati seksualni odnos sa što više različitih partnerki tokom života.

Muškarci koji su promenili preko 20 žena u životu, smanjili su rizik od raka prostate za čak 30 odsto, a šansa da će dobiti agrsivni oblik ove bolesti, manja je za 19 odsto.

Istraživači sa Univerziteta u Montrealu veruju da seksualni odnosi štite promiskuitetne muškarce od raka prostate više nego muškarce koji su u monogamnim vezama.

Međutim, kad su u pitanju homoseksualci, ovo pravilo ne važi, već su šanse da obole od raka prostate povećane, a razlozi za to mogu biti polno prenosive bolesti ili fizička oštećenja tokom seksa. Ali, homoseksualci koji imaju samo jednog partnera, nisu pokazali veću sklonost ka istoj bolesti.

- Moguće je da veći broj seksualnih partnerki dovodi do češćih ejakulacija, što se već ranije pokazalo kao faktor koji utiče na smanjenje šanse za oboljenje od raka prostate – kaže autorka studije Mari-Eliz Parent.

Međutim, ona dodaje da “još uvek nismo stigli dotle” da savetujemo ljudima da imaju što više različitih seksualnih partnerki.


Studija je sprovedena na 3.200 muškaraca u periodu od 2005. do 2009. godine. Otkriveno je da postoje značajni genetski faktori, ali, ništa manje ne utiče broj seksualnih partnerki.

S druge strane, gej muškarci koji su promenili više od 20 partnera, imaju duplo veće šanse da dobiju rak prostate, i pet puta veće šanse za razvoj blažeg oblika ove bolesti, od muškaraca koji nisu imali homoseksualno iskustvo.

Razlozi za to mogu se samo pretpostaviti.

- Možda je zbog toga što su više izloženi polno prenosivim bolestima, a može biti i zbog fizičkih oštećenja prostate koja mogu nastati prilikom homoseksualnog odnosa – poručuje dr Parent.

Treba naglasiti da se do ovih podataka došlo zahvaljujući tome što ljudi danas mnogo lakše govore o svom seksualnom životu nego pre nekoliko decenija, kad je bilo gotovo nemoguće sprovesti ovakvo istraživanje.

(Telegraf.rs / Telegraph)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KiK

    29. oktobar 2014 | 14:17

    E ovo moram zeni da pokazem da je uverim da to radim iz zdravstvenih razloga.

  • Ha da...

    29. oktobar 2014 | 16:21

    Znaci 90% da necu crknit od raka nego od sifilisa

  • jana

    29. oktobar 2014 | 16:12

    Po kojoj logici ili naucno zasnovanoj cinjenici dolazi do cescih ejakulacija pri promeni partnerki .Smem da se opkladim da ejakulranje nema veze sa promenama partnerki ,cak mislim da je pozeljniji seks sa osobom prema kojoj se gaje emocije kod muskaraca i da je sama opustenost koja se oseca prema svojoj saputnici delotvorna i za seksualno zadovoljstvo a tek za celokupni osecaj strasno bitna i odrazava se na sve aspekte .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA