SAUNA ZA VAGINU: Kako da je naparite! Da, dobro ste pročitali

Kada je reč o bizarnim tretmanima za lepotu, pripadnici holivudske elite su pravi pokusni kunići, spremni da probaju sve, a mi smo spremni da ih slepo pratimo, pogotovo ako će to poboljšati naš seksualni život

  • 3

"Parenje vagine", poznato kao “v-steam”, tradicionalna je korejska metoda, koja na taj način pomaže da se vagina oslobodi toksina. Iako nema kliničkih dokaza koji bi podržali ovu teoriju, postoje brojne anegdote i lična iskustva koja tvrde da ova terapija deluje.

KAKO DELUJE?

Parenje vagine je upravo ono što mislite da jeste! Dakle, žena treba da čučne iznad posude u kojoj su prokuvane lekovite biljke među kojima su bosiljak, neven, origano, beli slez i pelin, ali glavne biljke za ovu terapiju su domaći i divlji pelin. Od struka na dole se treba prekriti velikim peškirom ili nečim sličnim, kako se para ne bi rasipala.

Ceo proces traje između 20 i 45 minuta, a za to vreme, navodno, dolazi do širenja krvnih sudova, opuštanja mišića i snabdevanja kiseonikom. Poznato je da je pelin dobar za stomačne tegobe kao što su grčevi, menstrualne tegobe, a kažu pomaže i kod neplodnosti kod žena.

DA LI POSTOJE DOKAZI?

Kao što smo napomenuli, kliničkih dokaza nema, ali brojne slavne dame iz Holivuda tvrde da ova terapija zaista pomaže. Neke o njih kažu kako su na taj način poboljšale svoj seksualni život, a vlasnica čuvenog spa centra iz Santa Monike tvrdi da jo je samo pet “v-steam” tretmana pomoglo da zatrudni u 45-oj godini.

S druge strane, dr Kamilo Gonima, ginekolog, izražava sumnje da ovaj tretman pomaže vaginalnoj detoksikaciji.

- Tretman isparenjima lekovitog bilja može imati neke efekte u vidu relaksacije ili može biti dobar za kožu, poput saune ili parenja lica, ali ne vidim nikakve osnove da mogu pomoći kod neplodnosti ili menstrualnih tegoba – kaže ginekolog.


(Telegraf.rs / MedicalDaily)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA