Seksi glas nije dokaz muževnosti

Premda su žene sklone da padaju na momke sa dubokom, melodičnim glasom, najnovija istraživanja pokazuju da, bez obzira na sav seksepil kojim zrače, oni mogu imati velikih problema kada je u pitanju njihova plodnost

  • 0

Ako je verovati australijskim naučnicima, muškarci čiji glas obara s nogu vibrantnim bas tonovima poput onih kojima se mogu podičiti Goran Dimitrijević i Momčilo Bajagić Bajaga, ne moraju nužno biti i predstavnici jačeg pola koji daju najkvalitetnije potomstvo. Štaviše, u velikom procentu slučajeva, broj aktivnih spermatozoida milozvučnih zavodnika u značajnoj meri je smanjen u odnosu na mladiće sa normalnim rasponom glasovnih mogućnosti.

Istraživači veruju da je pomeranje dubine glasa u niži registar rezultat evolutivne prilagođenosti naših nešto manje plodnih predaka, koji su drugačijom bojom glasa sticali izvesnu prednost u odnosu na svoje suparnike. Testosteron je hormon zaslužan za razvoj sekundarnih seksualnih karakteristika kao što su dublji glas, fizička snaga, maljavost i druge, ali njegovo preterano lučenje, nažalost, može da ugrozi proizvodnju spermatozoida.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA